Kilpailijainfo

Infopaketti Linnunlahdelle saapuville kilpailijoille

Tästäpä löydät lisätietoa Linnunlahden kilpailupäiviin. Me raviradan toimistolla autamme myös mielellämme. Toimistomme on auki arkisin klo 8-15 sekä aina koko ravitapahtuman ajan. Tavoitat meidät myös perinteisesti puhelimitse numerosta 010 387 8580 ja sähköpostilla osoitteella toimisto(at)joensuunravirata.fi sekä tietysti sosiaalisesta mediasta. Henkilökuntamme raveissa on käytettävissäsi.

Facebook, Instagram & Twitter: @joensuunravirata, #joensuunravit, #miunLinnunlahti

Ilmoittautuminen Joensuun raveihin

Linnunlahden ravipäivät, sarjat ja ilmoittautumisajankohdat löydät näppärimmin Hippoksen sivuilta. Vastuuvalmentajana voit ilmoittaa hevosesi starttiin ensisijaisesti Hippoksen Heppa-järjestelmässä, mutta jos internetin sijaan juttelet mieluummin ihmisen kanssa, niin soittele viimeistään ilmoittautumispäivän aamuna määräaikaan mennessä raviratamme toimistolle. Kun teet ilmoittautumisen puhelimitse, kerrothan sarjan, johon ilmoitat hevosesi, sekä hevosen rekisterinumeron, ohjastajan, valmentajan ja keskustellaan sitten myös muista toiveistasi.Muistathan samalla jo ilmoittautumisen yhteydessä halutessasi varata hevosellesi katos- tai karsinapaikan sekä ilmoittaa muut mahdolliset erityistoiveesi. Voit esimerkiksi mainita jo lisätiedoissa toiveen mahdollisesta autolähtöharjoituksesta.

Myös hevosen kengitystiedot annetaan mahdollisuuksien mukaan jo ilmoittautumisen yhteydessä, mutta viimeistään ne on muutokset kengityksessä on ilmoitettava sisäänkirjoitukseen 1 tunti ennen lähdön esittelyä ja totopelikohteissa viimeistään 1 tunti ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä. Muistathan, että ilman kenkiä ajaminen on kielletty talvikaudella, lisätietoja saat Hippoksen sivuilta.

Lähtölistat julkaistaan ilmoittautumispäivänä puolilta päivin ja ne löytyvät Hippoksen sivuilta. Joensuun raviradan nettisivuille sähköinen käsiohjelma tulee luettavaksi yleensä seuraavana päivänä ja löydät sen kyseisen ravitapahtuman sivulta.

Ravien osallistumismaksun maksat kätevästi ennakkoon verkossa www.osallistumismaksu.fi. Osallistumismaksu on meillä 10 € / hevonen , koelähdöissä ja ponilähdöissä 5 € / hevonen tai poni. Osallistumismaksuilla ylläpidämme varikkomme siisteyttä ja työvälineitä ja haluamme, että puitteemme ovat toimivat ja asiakkaamme viihtyvät Linnunlahdella. Sisäänkirjoituksen henkilökunta saa automaattisesti tiedon sähköisesti maksetusta osallistumismaksusta.

Muista pitää hevosesi rekisteriasiakirja mukana aina, kun kilpailet ja kuljetat hevosta!

Saapuminen raviradalle ja pysäköinti

Joensuun Raviradalle pääsee vaivattomasti niin Kuopion, Kajaanin kuin Lappeenrannankin suunnista. Navigaattorille kannattaa neuvoa osoitteeksi Linnunlahdentie 5. Mikäli tarvitset tarkempia ajo-ohjeita Linnunlahdelle, kurkkaa yhteystiedot ja osoitteet täältä.

Meistä ja kanssakilpailijoista on mukavaa, kun saavut kilpailupaikalle ajoissa. Ravikilpailusäännöt neuvovat, että valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia. Lämmitysajat, autolähtöharjoitukset ja muun tärkeän kilpailijatiedon löydät käsiohjelmasta. Käsiohjelmasta löydät myös Linnunlahden raviradan yhteystiedot ja ravipäivän henkilökunnan.

Katoslistat ovat nähtävillä sisäänkirjoituksessa ja valjastuskatosten ilmoitustauluilla. Lisäksi varikkoportin järjestyksenvalvojilla on katoslistat ja he neuvovat katospaikkasi sijainnin. Jos kilpailijoita on paljon, katospaikka voi olla myös jaettu. Ravipäivänä katoslistat päivitetään myös Joensuun raviradan nettisivuille.

Pysäköi autosi katosten eteen riviin. Sivuilta lastattavat hevoskuljetusautot on kätevä pysäköidä hieman limittäin, jolloin tilaa jää niin kanssakilpailijoille kuin hevosesi lastaamiseen. Jos sinulla ei ole katospaikkaa, suosittelemme pysäköintiä C-katoksen puoleisen aidan viereen, missä voit rauhassa valjastaa hevosesi.

Ponivarikko on siirtynyt uuden E-katoksen valmistuttua esittelyringin läheisyyteen ja poneille on ravien aikana E-katokseen merkitty paikat. Ponilähdöt ajetaan hyvissä ajoin ennen varsinaisia raveja ja näin saadaan nuorten kuskien turvallisuus paremmaksi.

Alla olevasta kuvagalleriasta löydät raviratamme kartan. Varikkomme henkilökunta auttaa sinua mahdollisissa kysymyksissäsi.

Varikkoalueen palvelut

Sisäänkirjoitus, Tallikahvio ja varustehankinnat

Sisäänkirjoitus sijaitsee pesupaikkojen kanssa samassa rakennuksessa Tallikahvion vieressä. Sisäänkirjoituksessa ilmoittaudut saapuneeksi ja saat voilokin hevosellesi. Sisäänkirjoitus avautuu kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä ja puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen. Voilokki palautetaan sisäänkirjoitukseen.

Tallikahvio ja wc-tilat sijaitsevat sisäänkirjoituksen ja A-hallin välisessä rakennuksessa. Kipaise kahvilla tai evästelemässä, kun sinulle sopii! Rakennuksen päädystä voit ostaa herkullista ravimakkaraa. Wc-tilat löytyvät lisäksi sisäänkirjoituksesta sekä samaisen rakennuksen pesupaikkojen puoleisesta päädystä.

Valjaskulman myyntiauto palvelee sinua varustehankinnoissa. Paikan päällä usein myös paikallinen kumppanimme Lato, josta löytyy rehut ja monenlaiset hevostuoteet.

Akuutin varusterikon sattuessa henkilökunnallamme on varavarusteita käyttöösi radansisäänmenoportin välittömässä läheisyydessä.

 

Katokset ja pesupaikat

Raviradallamme on katokselliset valjatuspaikat yhteensä 150 hevoselle. Ravipäivänä valjastuspaikka voi olla myös jaettu. Joensuun raviradalla on kaksi hallirakennusta A ja B, missä kummassakin sijaitsee 12 karsinallista valjastuspaikkaa. Lisäksi löytyy 3 katospaikkarakennusta: C-katos on välittömästi raviradalle varikkoportista saapuessa oikealla, D-katos hallien takana raviradan takasuoran suuntaisesti ja E-katos raviradan porttien läheisyydessä lähimpänä yleisöaluetta. Raviratamme kartan löydät sivun alaosan kuvagalleriasta.

Varikolla on 4 pesupaikkaa, jonne tulee lämmin vesi. Pesupaikat sijaitsevat sisäänkirjoitusrakennuksen päädyssä ja ovat avoinna koko ravien ajan. Voilokkien ja kilpakärrien pesua varten vesipiste on käytettävissä myös sisäänkirjoituksen toisessa päädyssä.

 

Kengitys, eläinlääkäri ja ambulanssi

Kengityspiste sijaitsee C-katoksen päädyssä lähtöautohallissa. Tarvittaessa tavoitat kengityssepän tai eläinlääkärin sisäänkirjoituksen tai varikkohenkilökuntamme kautta.

Eläinlääkäritilat ja näytteenotto sijaitsevat sisäänkirjoitusrakennuksessa. Ratamme henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta ja ohjeistaa asiasta tarkemmin.

Kilpailuiden ajan ambulanssi päivystää yleisöalueen ja tuomaritornin välisellä alueella. Pienempiin paikkailuihin olemme varanneet ensiapuvälineitä myös sisäänkirjoitukseen.

 

Ohjastajien pukutilat ja puhallutus

Ohjastajien pukutilat sijaitsevat Tallikahvio-rakennuksessa. Raveissa kilpailevien hevosten ohjastajien autojen pysäköintipaikka on siäänkirjoituksen ja Tallikahvion edessä. Muista käydä puhaltamassa alkometriin saapuessasi raveihin ja ehdottomasti ennen hevosten lämmitysajoa. Puhallutus sijaitsee Tallikahvion päädyssä, mutta mikäli saavut paikalle myöhemmin, puhellutus on järjestetty usein sisäänkirjoituksen yhteyteen. Kypärä ja turvaliivi ovat pakollisia varusteita kaikille kaviouralla hevosia ohjastaville henkilöille.

Ohjeita ravipäivään

Ennen starttia

Ilmoittaudu sisäänkirjoitukseen viimeistään 1 tunti ennen hevosesi ravilähtöä. Suosittelemme osallistumismaksun maksamista ennakkoon  verkossa www.osallistumismaksu.fi. Tarvittaessa maksu onnistuu paikan päällä myös käteisellä tai pankkikortilla. Kengitysmuutoksen tai tiedon jenkkikärryistä voi ilmoittaa vielä sisäänkirjoitukseen hyvissä ajoin ennen lähtöä ravikilpailusääntöjen mukaisesti.

Tiedon valjastuskatoksesta saat raviradamme nettisivuilta jo ennen raveihin saapumista, mutta viimeistään toimihenkilöiltämme saapuessasi raveihin. Katoslistat löytyvät myös hallien ovien vierestä ja katosten päädystä.

Ratamme henkilökunta käy tunnistamassa tunnistettavat hevoset katoksilla ennen lähtöä. Haluamme muistuttaa vielä, että kaikkien kilpailevien hevosten ja ponien kilpailusääntöjen mukainen influenssarokotus tulee olla kunnossa ravikilpailusääntöjen mukaisesti, ja hevosen passi tulee mukana aina raveissa ja kuljetuksessa! Raviponeilla tulee olla ajantasainen mittaustodistus ennen raveihin ilmoittamista. Tarkemmat ohjeet voit tarkistaa Hippoksen sivuilta.

Huomioithan, että kypärän käyttö on pakollista myös muille kuin ohjastajille aina, kun ajat hevosta varikolla. Suosittelemme kypärän käyttöä aina, kun käsittelet hevosta kilpailupaikalla. Suosittelemme myös kunnollisten ja turvallisten jalkineiden käyttöä kaikille hevosia käsitteleville henkilöille.

 

Verryttely varikkoalueella ja lämmitys

Lähtöjen väliset lämmitysajat löytyvät käsiohjelmasta. Raviradan takasuoran takana on tilaa verrytellä ja jäähdytellä hevostasi. Vastaantuleva valjakko tai hevosauto ohitetaan oikealta puolelta. Muista kypärä aina, kun istahdat kärryille!

Radalla voit lämmittää molempiin suuntiin: vasten kilpailusuuntaa ajetaan ulkoradoilla ja sisäradalla kilpailusuunnan mukaisesti. Kilpailuaikana hevosta saa radalla verrytellä ainoastaan henkilö, jolla on voimassa oleva ajolupa, asianmukainen ajopuku, ravikypärä ja turvaliivi. Myös Heppa-järjestelmään nimetty vastuuvalmentaja voi lämmittää oman valmennettavansa. Myös tällöin tarvitaan asianmukaiset ajo- ja turvallisuusvarusteet.

 

Voittajaseremoniat

Suuremmissa raveissa voittajaseremoniat tapahtuvat raviradan etusuoran voittajakehässä. Voittajahevonen loimitetaan etusuoralla ja voittajakuvat ja mahdolliset voittajahaastattelut tehdään voittajakehässä. Raviratamme henkilökunta ohjeistaa sinua tarvittaessa. Pienemmissä raviessa ratahaastatteluita tehdään myös varikkokurvissa ja varikolla. Voittajahevonen tunnistetaan lähdön jälkeen.

 

Startin jälkeen

Käytössäsi on verryttelyalue raviradan takasuoran takana jäähdyttelyä varten. Pesethän hevosesi pesupaikalla viivyttelemättä ja kanssakilpailijasi huomioiden. Toivomme, että siivoat tarvittaessa myös pesupaikan hevosesi jäljiltä, jotta seuraavan on mukava tulla kylpemään.

Jos valjastuskatoksesi on jaettu, pyrithän vapauttamaan katoksen mahdollisimman nopeasti startin jälkeen. Näin seuraava kilpailija pääsee valmistautumaan omaan suoritukseensa. Jotta kaikilla kilpailijoilla olisi mukavaa, siivoathan katoksen ja pesupaikan jäljiltäsi. Roskat voi viedä katosten päädyissä sijaitseviin roskiksiin. Käytettävissäsi on myös kottikärryjä, lapioita ja luutia. Huomioithan kanssakilpailijasi ja tyhjennät täydet kottikärryt lantalaan. Pidetään yhdessä huolta siisteydestä!

Kilpailusuorituksen jälkeen pyydämme palauttamaan voilokkisi sisäänkirjoitukseen viimeistään lähtiessäsi raveista. Samalla voit ottaa lähtösi tulospöytäkirjan mukaasi. Sisäänkirjoitus on auki puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.

Jos hevosesi menestyi Linnunlahdella, maksamme palkinnot kahden viikon kuluessa. Olemme velvoitettuja odottamaan palkintojen maksussa dopingtesteissä käyneiden osalta tulosten selviämiseen asti.

 

Mitä kysyttävää mieleesi juolahtaakin ravien aikana, me olemme täällä sinua varten ja henkilökuntamme auttaa mielellään. Tervetuloa kilpailemaan ja viihtymään Linnunlahden raveihin!

Toivomme, että viihdyt – lämpimästi tervetuloa Linnunlahdelle!

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK