Perjantairavit 17.9.2021

Linnunlahdella ravataan
Joensuun Ravirata
17.09.2021 18:00 - 17.09.2021 22:00
Joensuun Ravirata, Linnunlahdentie 5, Joensuu

Perjantain raveissa:

Idän Monté-Ässä finaali lämminveriset Monte ryhmäajo 

Nuortensarja kolmevuotiaille lämminverisille

KÄSIOHJELMA

Tervetuloa Linnunlahdelle tai vastaanottimien ääreen!

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton

Jaa tapahtuma

Vihjeet

1. lähtö:

A) 2 B) 5-1-3-4-7-6-8-11-12

2 SIPORIN VIRE oli tekemässä viimeksi vahvaa esitystä, kunnes kadotti rytminsä ja laukkasi vauhdin kiihdyttyä. Ilman laukkaa se olisi saanut varman kakkossijan. Nyt ravin maistuessa läpi matkan, se on tähän todella vaikea lyötävä. 5 LENNOKASKO on pystyvän oloinen, mutta vielä epävarma ja sen myötä haastava pelattava. 1 KOPRAN UUTE tulee starttiin edellä mainitun tapaan osaavista käsistä ja on jo sen puolesta mielenkiintoinen. Koelähdössä se kulki viimeisen kierroksen läpi 37-vauhtia. 4 LOIKKA voitti Vieremän paikallisraveissa keulasta. Tosin tuo lähtö oli melko erikoinen, kun lähes kaikki osallistujista laukkasivat, eikä keulasta voittaneen Loikan ravikaan ollut mitenkään sulavinta.

 

2. lähtö:

A) 3 B) 2-8-7-10-6

3 ZOLA BEAT kisaa erittäin sopivan näköisessä tehtävässä. Kannuksessa se voitti keulasta ylivoimaisesti, eikä Oulussakaan jäänyt parhaasta jossiteltavaa. Pakkanen voi ajaa lähdön monella tapaa, mutta eiköhän keulapaikka ole suosikin todennäköisin juoksupaikka. 2 MOMENTUM on vaikea arvioitava, kun se ei ole vielä kertaakaan kilpaillut. Koelähdön se suoritti ihan asiallisesti, ja saa tässä hyvältä paikalta hyvän juoksun, jollaisella voisi olla maalissa toinen suosikin jälkeen. 8 FIRST BOOST oli paikallisraveissa ihan hyvä toinen, eikä sopivalla juoksulla kakkossijan uusiminen ole mahdotonta. Sen voitto olisi tässä kuitenkin jo yllätys. 7 SILICA ODDS ei viimeisissään ole esittänyt kummoisia, mutta nyt ennakkotietojen perusteella etukengät lähtevät pois ja siitä voi tulla piristystä.

 

3. lähtö:

A) 6 B) 4-5-3-1-2

6 RUN RUNAWAY voitti viimeksi keulasta todella helposti ja voimia näytti jäävän vielä tallelle. Kyvykäs 3-vuotias on tässä lähellä voittoa, kunhan vain ravaa koko matkan. 4 TIMA’S MIRACLEN viime startti oli Tammakriteriumin karsinta, jossa se tuli 4. sisältä viimeiset 700 metriä maaliin 13,2-vauhdilla. Nyt hevosella on vähän taukoa alla, joten vaikea sanoa onko se heti ihan terävimmillään. 5 TARALOU POINT aloittaa uusista käsistä. Tauolta se lähtee tähän haastajana. 3 BACKSLIDER oli toukokuussa ajetussa koelähdössä vielä aika varsamaisen oloinen, mutta meni kuitenkin viimeisen lenkin 20,5-kyytiä helpon oloisesti.

 

4. lähtö:

A) 5 B) 4-3-2-1-6

5 ROBERTO DIVER oli Oulussa hyvä toinen keulasta voittaneen American Heron kannasta. Se on niin nopea avaaja, että ohittanee alussa sisäpuoleltakin kiihtyvät nopeat hevoset. 4 TAPIRO JET on noussut todella kovaan kuntoon. Sille olisi tässä paikka tarjolla 2. ulkona, mikäli Staro Moschinolla ajetaan johtavan rinnalta. Tosin kisan matkavauhdista ei välttämättä tule kovinkaan reipas, joten kirissä keulahevosen ohittaminen ei ole helppoa. 3 STARO MOSCHINO voitti viimeksi Joensuussa keulasta leikitellen. Nyt sille on mahdollisesti tarjolla paikka johtavan rinnalla. 2 ORLANDO KNICK oli keulasta asiallinen Torniossa. Ruuna ei ole ollut nyt, ehkä aivan parhaimmillaan, mutta se saanee tässä paikan johtavan kannasta, josta sen tulisi kamppailla ainakin kaksarisijasta.

 

5. lähtö:

A) 1-3-8 B) 7-10-2-9-4-6

1 SUMMITIEN pitkä 13 voiton putki katkesi viimeksi pahan laukan myötä. Se on hyvä montéhevonen, ja sen tulisi ravilla kamppailla tässä kärkisijoista. 3 GRAFFITI ARTIST on startannut nyt pari kertaa tauon jälkeen ja suoritukset ovat olleet hyviä. Viimeksikin se kesti reipas vauhtisessa kisassa hyvin kolmanneksi. Ruuna lähtee kovaa liikkeelle päästen jopa mahdollisesti keulapaikalle. 8 GAMBLING FACE avasi Vermossa lujaa ja jaksoi kuudenneksi. Se tarvitsee tasaisemman reissun pärjätäkseen ja eiköhän Martta Smura pyri sellaista nyt hevoselle tarjoamaan. Ihanne paikka varmasti olisi todennäköisen keulahevosen Graffiti Artistin kannassa. 7 HURRY SUNDOWN tuli Vermossa porukan hänniltä viimeisen kierroksen aikaan 13,8. Se on hyvä hevonen tähän lähtöön, mutta toki vastassa on muutama muukin hyvä menijä.

 

6. lähtö: TOTO4-1

A) 5 B) 8-10-2-6-7-11

5 HANDSOME ROB voitti viimeksi keulasta lopulta varmasti. Se on nyt saanut pitkän taukonsa jälkeen muutaman startin kroppaansa, joka on näkynyt suorituksissa. Handsome Rob lähtee liikkeelle hyvin ja Heikki Mikkonen ajaa sillä tasaisesti alussa eteenpäin kohti keulapaikkaa, josta sen tulisi olla lähellä voittoa. 8 THE STORY palailee tähän tauolta. Sen ollessa parhaimmillaan hevonen ei häpeä tässä kellekään ja matka sopii. Ennen taukoa starteissa tulleet epäonnistumiset luovat kuitenkin kysymysmerkkejä. 10 MINBRISK oli viimeksi ihan asiallinen keulasta, mutta lopussa sen olisi toivonut vielä puristavan pikkaisen paremmin. Se saa tuolta nyt selkäreissun, jolla on monesti ollut hyvä. 2 TOP DREAM otti kesällä muutaman voiton, mutta viime starteissa se ei ole enää ollut aivan yhtä hyvä. Viimeksi esitys oli aika tasainen sisäpareista.

 

7. lähtö: TOTO4-2, TROIKKA

A) 3 B) 8-1-10-12-9-4-11

3 CAZADOR on tehnyt läpi kauden hienoja suorituksia. Viimeksikin se tuli vahvasti maaliin saakka ja otti jo kauden yhdeksännen voittonsa. Janne Räisänen pystyy vahvalla menijällä ajamaan lähdön monella tapaa ja varmasti ruuna on lopussa mukana voittokamppailussa. 8 MURDER MIKE voitti viimeksi keulasta ja sillä on hyvä sauma päästä sinne nytkin. Tosin matkalla sen tulisi hieman saada rauhoittaa tempoa, jotta pystyy pitämään ainakin suosikki Cazadorin lopussa ulkopuolellaan. 1 FREE FROM FINES lähtee myös hyvin liikkeelle ja saa juoksun kärkiporukoissa. Tosin se kyllä vaatisi hieman enemmän lopussa puristusta, jotta tämän lähdön voittaisi. 10 MINNIE WINDCAPE oli Tornion T75-lähdössä oikein hyvä kolmas keulapaikalta. Tamma onkin ollut keulasta parhaimmillaan, eikä takarivistä sinne ole asiaa, joten se jää tässä haastajaksi. 12 HELLO KENT tulee usein vahvasti maaliin saakka, mutta tuolta lähtöpaikalta se vaatii kärjen ylivauhdin noustakseen aivan kärkeen.

 

8. lähtö: TOTO4-3, PÄIVÄN DUO-1

A) 2-1 B) 8-3-7-6-5

2 LENNON RAPINA nousee lähdön pieneksi ideahevoseksi, sillä se on selvästi nousukunnossa ja hyötyy syksyn tulosta vauhtien hidastuessa. Voltin ykkösradalta ruuna lähtenee ravilla matkaan ja etenee ajoissa kärjen tuntumaan, eikä keulapaikallekaan pääseminen ole mahdotonta. 1 HISSUN PAMELAA ainakin asetelmat suosivat, sen päästessä paalulta yksin liikkeelle. On mahdollista, että Pakkanen kokeilee ajaa sillä keulasta läpi matkan reippaasti koittaen takamatkalaisilta karkuun, kuten kesän kuusivuotiskunkussa. 8 VAELLUS meni Torniossa kovan tuloksen, mutta puutui aika pahasti lopussa. Takamatka sillä on pitkä, eikä hevonen ole enää parhaiden päiviensä veroinen, mutta se on huomioitava tässä silti. 3 KIIRILLA ailahtelee paljon aika paljon. Ilman kenkiä se kannattaa huomioida, mutta kengät jalassa taitaa jäädä ohipeliksi. 7 VILMA LYYDIA tarvitsee tuolta tarkan selkäreissun noustakseen aivan kärkeen, mutta sellaisen saadessaan tulee kyllä aina terävästi maaliin saakka.

 

9. lähtö: TOTO4-4, PÄIVÄN DUO-2, TROIKKA

A) 9-2 B) 1-4-8-5-12

9 IL FUNNY LI oli viimeksi ihan asiallinen toinen ja edelle jäikin vain kovakuntoinen Whogonow. Tosin nyt takarivi hieman vaikeuttanee tehtävää. On mielenkiintoista nähdä, lähteekö Dahlström Il Funny Li:n kanssa liikkeelle nopean Carmalt Mustangin vai tasaisemmin kiihtyvän Hard Chipin selästä. Todennäköisempi vaihtoehto kuitenkin lienee 2 HARD CHIP, joka on hyvässä kunnossa, kun viimeksikin väänsi maaliin asti voitosta. Maili tosin ei ole sen paras matka, vaikka Kuopiossa kyseisellä matkalla voittikin. Etenkin raskaat olosuhteet olisivat ruunan mieleen. 1 CARMALT MUSTANG pyrkii sisäradalta puolustamaan keulapaikan, mutta sillä tuskin ajetaan keulasta. Se avaakin 4 EMPIRE SHARKILLE hyvän sauman päästä kisan keulapaikalle.

 

10. lähtö:

A) 6-13 B) 16-2-7-9-15-12-8-3-1-5-14

6 SIIRIN LIISI debytoi viimeksi Ossi Nurmosen tallista ja suoritus olikin vakuuttava. Se pääsee tuosta hyvin liikkeelle ja edennee ajoissa keulapaikalle, josta kamppailee ihan voitosta. Tosin Siirin Liisin suoritukseen vaikuttaa paljon, miten 13 SATASEN ONNI pääsee takamatkalta liikkeelle. Se oli Oulu Expressin karsinnassa erittäin hyvä toinen, mutta nyt voltin vitosradalta epäonnistumisen riski on suuri. 16 LIISINKO on myös hienossa vireessä, mutta kyllä 40 metrin takamatkalta kiertäminen voittoon on aika kovan työn takana. 2 SÄRKÄN UOLEVI pilasi viime kisansa laukkoihin, mutta Teivon suoritus oli ihan hyvä. Toki sen yltäminen tässä aivan voittoon asti vaatinee hieman suosikkien epäonnistumista. 7 LUXEN ei viimeisissään ole mitenkään vakuuttanut, mutta omaa potentiaalia parempaan.

 

11. lähtö: TROIKKA

A) 3-4-7 B) 9-12-1-11

3 MR MIDNIGHT kierteli ulkokautta viimeksi vahvasti neljänneksi ja jatkaa kunnossa. Hyvältä lähtöpaikalta Henri Bollström pystyy tarjoamaan sille hyvän juoksun, jollaisella sen tulisi olla aivan kärkitaistossa. Tosin ruuna ei ole vielä koskaan startannut auton takaa, joten autolähdönharjoitus kannattaa katsoa tarkkaan, mikäli sellainen ajetaan. 4 IVANA WEB on suorittanut viime starttinsa oikein hyvin ja samanlaisia otteita jatkaessaan sillä on sanansa sanottavana tässäkin. 7 BLACK SWAN kiri viimeksi mukavasti toiseksi. Se on hyvä hevonen tähän, mutta lähtöpaikka on vähän turhan ulkona. Sillä ei ole vielä tähän astisella uralla satsattu kiihdytykseen auton takaa, joten mielenkiintoista nähdä mikä on Heikki Pellikan taktiikka nyt. 9 DYNAMIKE SAVOY on ihan hyvä 4-vuotias, mutta kuten taulusta näkee laukkoja tahtoo tulla aika usein ja se jää tässä siksi haastajien ryhmään.

 

VIHJESYSTEEMIT

TOTO4 (pieni)

1. 5 Handsome Rob (8, 10)

2. 3 Cazador (8, 1)

3. 1, 2, 7, 8 (3, 6)

4. 2, 9 (1, 4)

8 Riviä = 1,60e

 

TOTO4 (suuri)

1. 2, 5, 8, 10 (6, 7)

2. 3, 8 (1, 10)

3. 1, 2, 7, 8 (3, 6)

4. 1, 2, 4, 9 (8, 5)

128 Riviä = 25,60e

 

Päivän Duo

1. 2 Lennon Rapina

2. 1, 2, 4, 9

 

TROIKKA (7. lähtö)

1. 3 Cazador

2. 1, 8, 10, 12

3. 1, 4, 8, 9, 10, 12

20 Yhdistelmää * 0,5e = 10e

 

TROIKKA (9. lähtö)

1. 2, 9

2. 1, 2, 4, 9

3. 1, 2, 4, 5, 8, 9, 12

30 Yhdistelmää * 0,5e = 15e

 

TROIKKA (11. lähtö)

1. 3 Mr Midnight

2. 4, 7

3. 1, 4, 7, 9, 12

8 Yhdistelmää * 0,5e = 4e

 

Vihjeet: Veeti Suomalainen

Ravintolatarjonta

Ravintola Linnunradan Menu

 

Tillikurkut  (M, G)

Sienisalaatti (L, G)

Juuressalaatti (M, G)

 

Vesi, kotikalja

Leipälajitelma

Voita

 

Karjalanpaisti

Porkkanalaatikko

 Keitetyt perunat (L, G)

 

Hedelmäsalaatti, kermavaahto (L, G)

Kahvi / tee

16 €

 

 

Ravien aikataulu

PÄIVÄN RAVILÄHDÖT

klo 17:40    A-Ponit tasoitusajo 1140 m 3.15,0 +20m/3,5 s

klo 17:30   koelähtö yhdistetty tasoitusajo 2140 m Avoin.

klo  18:15   LÄHTÖ 1 KV tasoitusajo 2160 m 4-6-v. aloittelevien nuorten hevosten p. 100e + 20 m/ 200e. enintään 900 e Hyv enint. 4-v. 20 m

klo 18:35    LÄHTÖ 2 LV ryhmäajo 2140 m  enintään 650 e.

klo 18:55    LÄHTÖ 3 LV tasoitusajo 2160 m 3-v. Suom.synt. Nuorten Sarja 2021 p.1300 e + 20 m/ 2600 e. enintään 3900 e tammat 20 m hyv.

klo 19:15    LÄHTÖ 4 LV ryhmäajoajo 1640 m enintään 160 000 e.

klo 19:35    LÄHTÖ 5 LV ryhmäajo Monte’ 2140 m avoin ART JJ Stone Ky. Idän Monte’-Ässä finaali. 

klo 20:00    LÄHTÖ 6 LV ryhmäajo 2640 m enintään 9000 e.   

klo 20:20    LÄHTÖ 7 LV ryhmäajo 2140 m enintään 18 000 e.

klo 20:40    LÄHTÖ 8 KV tasoitusajo 2140 m p. 20 000 e + 20 m/ 20 000 e. pt 60 m.

klo 21:00    LÄHTÖ 9 LV ryhmäajo 1640 m enintään 36 000 e.

klo 21:15    LÄHTÖ 10 KV tasoitusajo 2140 m p. 2800 e. + 20 m/ 2000 e. enintään 8800 e.  

klo 21:30    Lähtö 11  LV ryhmäajo 2140 m. enintään 4500 e.

 

Liitteet

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK