Ravilauantai: XXXI Joensuu-ajo & Aarne Rauman muistoajo 24.7.2021

Joensuussa ajetaan lauantaina hienotasoinen Ravilauantai. Ohjelmassa ovat mm. suurkilpailut Aarne Rauman muistoajona tunnettu Kuusivuotiskunkku ja Joensuu-ajo. Kuusivuotiskunkkuun ennakkosuosikkina starttaa voittokone Parvelan Retu, Joensuu-Ajossa nähdään mm. Grainfield Aiden.
Joensuun ravit
24.07.2021 13:00 - 24.07.2021 17:00
Joensuun ravirata, Linnunlahdentie 5, Joensuu

Joensuun ravikesän huipennus on täällä. Ravilauantaina 24.7. nähdään Linnunlahden kaviouralla hieno kattaus huippuhevosia. Ponilähtö starttaa klo 12:15 ja ravit käynnistyvät klo 13:00. Liput raveihin myynnissä ennakkoon ja paikan päältä sisääntuloporteilta.

Halutessasi nauttia raveistamme Ravintolakatsomo Linnunradan pöydissä maittavan päivällisen kera, hankithan sisäänpääsylipun lisäksi myös pöytäpaikkasi ennakkoon. Ravipäivänä vapaita paikkoja ei enää välttämättä ole saatavilla. Hinta sisältää ruokailun seisovasta pöydästä. Vihjeet ja muut lisätiedot ravitapahtumastamme löydät tältä sivulta.

KÄSIOHJELMA

 

Nähdään Linnunlahden raveissa!

Tapahtuman hintatiedot

Liput 15 €, alle 16-vuotiaat maksutta
Ravintolakatsomon pöytäpaikka (sis. ruokailu) 30 €
Sisäänpääsy Joensuun Raviradan ja Hippoksen kausikorteilla

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton

Jaa tapahtuma

Vihjeet

1. lähtö:

A) 2-6 B) 4-1-3-10

2 TOO SMOOTH FOR YOU avasi uusista käsistään mukavasti ollen kolmas. Hyvältä paikalta se saa hyvän juoksun ja kamppailee kärkisijoista. 6 MOUNTAIN WOLVERINE laukkasi Jämsässä ensimmäiseen kurviin. Haapajärvellä se oli keulapaikalta hyvä toinen. Ravilla se on tähän ihan mahdollinen pärjääjä. 4 IVANA WEB tuli viimeksi maaliin tasaisesti. Tuo startti oli sillekin ensimmäinen uusista käsistä pitkän tauon jälkeen ja voi nyt jopa parantaa. 1 MISSION OF SOUL meni koelähdössä kovan tuloksen, mutta starteissa meno on ollut hieman tasaisempaa ja parantaa pitää, että se tässä aivan kärkeen riittää.

2. lähtö:

A) 10 B) 1-9-8-6-5-11

10 PIHLAJAN VELLAMO on noussut Seppo Suurosen valmennuksesta hirmuiskuun. Se lopetti Mikkelissä keulapaikalta 26-kyytejä helposti ja on lähellä jatkaa tässä voittokulkuaan takamatkasta huolimatta. 1 ÄIJÄN WAPPU on saanut pitkän tauon jälkeen pari starttia kroppaansa. Viimeksi se puristi lopussa varmaan voittoon. Paalulta se pääsee karkuun muilta ja voi vetää porukkaa pitkään. 9 FUEGO on ihan asiallisessa kunnossa, mutta pitkältä takamatkalta on kieltämättä tekemistä, että aivan kärkisijoille se nousee. 8 VUARAN VIHU pystyisi ravatessaan vaikka mihin, mutta laukat tahtovat sotkea usein menoa. 6 MINTUN PIPARI ja 5 KARJALAN KEISARI ovat ihan hyviä menijöitä tähän, mutta pikkaisen tulisi vielä otteiden parantua, että ne tässä ihan voittoon saakka yltäisivät.

3. lähtö:

A) 2-3 B) 7-9-11-10-1-4-6

Suosikit erottuu selvästi. 2 LAKE’S CERAFINA voitti Porissa näytöstyyliin ja voittotuloskin oli kova. Samanlaisena se pärjää tässäkin varmasti. 3 SUPER TOPAZ on ottanut viimeisimmät voittonsa myös varmaan tyyliin, eikä häpeä tässä. 7 GOLDEN CREDIT ei päässyt viimeksi tulemaan reippaassa lopetuksessa täysin vapaasti. Hevonen on kehittynyt starttien myötä paljon, mutta mailin matkalle paikka on pikkaisen liian ulkona. 9 PATE’S BOY ON EDGE oli viime startissaan hyvä toinen. Sillä on tässä nyt poisjäännin myötä starttiväli aika pitkä, joten kunto on pienehkö arvoitus. 11 BOULDER ARTEMIS voitti Lieksassa keulasta varmasti, mutta nyt lähtöpaikka on niin synkkä, että tuuria tarvitaan menestymiseen.

4. lähtö:

A) 10-13-2-3-14 B) 8-7-12-5-6

Tasainen koitos. 10 TÄHTITIE jyräsi vastustamattomasti ykköseksi Kaustisen 75-lähdössä. Sillä on laukkariski, mutta ravilla se jyrää nytkin korkealle. 13 PIRTTILÄN OLGA oli erittäin hyvä neljäs Vermon avoimessa tammalähdössä. Pitkämatka suosii tammaa ja se jyrää pitkältäkin pakilta korkealle. 2 HURMAN VIESKER paikkasi viimekertaisen alkulaukkansa komeasti ja toissakertainen voitto tuli vakuuttavalla kirillä. Paalulta starttaava vahva menijä kamppailee nytkin voitosta. 3 PANTHERA pärjää ravilla usein, mutta sen laukkariski on aina merkittävä. Se tykkää usein pitää matkalla reipasta tempoa, joten on mielenkiintoista nähdä miten kolmen kierroksen matka sopii sille. 14 HARJUJEN ROOMEO kisaa matkan puolesta sopivassa lähdössä, mutta voitot oriilla ovat olleet harvassa.

5. lähtö: TROIKKA

A) 8-11 B) 4-10-6-2-5-7-12

8 NO LIMIT ROYALTY on saanut pitkän tauon jälkeen pari starttia kroppaansa. Se laukkasi viimeksi alussa pahoin, mutta kulki vielä laukan jälkeen hyvin. Hyvän statistiikan omaava tamma pärjää tässä ravilla. 11 VERY GONE FACE on tehnyt hyvää jälkeä viimeisissään. Viimeksi se kierteli takajoukoista vahvasti totoon. Hevonen meni tuossa ilman kenkiä ja näyttäisi jatkavan samalla balanssilla, joten on tähän mielenkiintoinen takarivistä huolimatta. 4 AMOUR AMIKO esitti viimeksi takaa vahvan kirin. Se tekee vielä perjantaina välistartin Vieremällä, mutta tuskin lyhyt starttiväli sille mikään ongelma on. 10 NOPE’S DYNAMITE ei Lieksassa esittänyt parastaan. Normaalina ollessaan tämä kirii aina hyvin maaliin ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä mitä Iikka Nurmonen saa hevosen kyydissä aikaan.

6. lähtö: TOTO75-1

A) 9 B) 3-4-5-10-1-6-7-8

9 LAKE’S ACTION tuli viimeksi Kaustisella avoimessa lähdössä viimeiset 700 metriä 10,0-kyydillä ja osoitti kuntonsa olevan hyvällä mallilla. Takarivin paikka ei mailin matkalla ole kovinkaan usein etu, mutta nyt sen ei tarvitse alussa kuluttaa voimiaan, sillä eturivin porukka näyttää siltä, että luvassa voi olla melko reipas avaus. 3 MR BIG STAR tuli Suur-Hollola finaalissa hyvin maaliin sisäratajuoksun päätteeksi. Se saa tässä varmuudella tasaisen reissun, jollaisella on lopussa vaarallinen. 4 ORLANDO KNICK ei viimeisimmissään ole esittänyt parastaan ja otteiden tulee parantua, että se tässä pärjää. Sillä on kuitenkin nyt hyvä sauma päästä keulaan, mutta voi joutua kiihdytyksessä tekemään töitä keulapaikan eteen, sillä numerot Ida’s Owen ja Tapiro Jet tuskin peruuttelevat alussa. 5 TAPIRO JET oli Mikkelissä sitkeä neljäs johtavan rinnalta. Se on hyvässä kunnossa, eikä voitto saa yllättää juoksun onnistuessa.

7. lähtö: TOTO75-2

A) 15 B) 9-8-11-6-4-2-16-10-5-7-13

Revitystä. 15 ICE WINE kesti viimeksi keulapaikalta voittajan prässin rehdisti perille saakka. Nyt on paljon kierrettävää, mutta tamma on eittämättä lähdön paras hevonen ja se kiertää takaakin korkealle. 9 SAHARA KELLYANNE taipui viimeksi johtavan rinnalta lopussa, mutta toissakerralla oli ihan asiallinen. Hyvän statistiikan omaava hevonen ei ole ulkona tässäkään. 8 RIDGEHEAD LAURETTE ei viimeksi esittänyt paljoa mitään, mutta sen starttiväli tuohon oli normaalia pidempi. Nyt startin tauolta saatuaan se voi parantaa paljonkin. Tämä jaksaa tehdä töitä ulkoradoillakin. 11 JASMINE ZON oli tiistain välistartissa hyvä, mutta tuosta pitää parantaa, että se tässä pärjää. Tuomo Määttäsen suojatti on usein pärjännyt T75-tasollakin, joten on pelihevosia tässäkin. 6 ALICE SUTTON on paalulta tähän mielenkiintoinen hevonen, etenkin jos se saisi juosta aivan kärjen tuntumassa voisi se yllättää.

8. lähtö: TOTO75-3, TROIKKA

A) 8 B) 1-12-5-4-3-6 C) 11-10-7-9-2

8 EN CANDY TILL on heikosta lähtöpaikasta huolimatta lähdön selkeä ennakkosuosikki. Se on startannut Iikka Nurmosen valmennuksesta neljä kertaa, joista kaikki ovat päättyneet voittoon. Tamma lähtee hyvin matkaan ja kiertää tässä aikaisessa vaiheessa keulaan, josta sen tulisi olla lähellä voittoa. 1 STONECAPES TOPGUN ei ole viimeisimmissään onnistunut, mutta on hevosena parempi, kuin mitä kaksi viimeisintä starttia antaa ymmärtää. Lähtöpaikka ei sille ole paras mahdollinen, mutta tuolta tilojen löytyessä se tulee vahvasti maaliin. Hevosen balanssia kannattaa tarkkailla ja etenkin sen kengittä juostessa mielenkiinto siihen nousisi. 12 GLOBAL BRING IT ON oli viimeksi hyvä toinen, mutta paikka on nyt vaikea ja se tarvitsee tuuria noustakseen kärkitaistoon. 5 WIZARD WAYNE on lahjakas, mutta epäonnistumisherkkä. Viimeksi se tuli ihan mukavasti maaliin, mutta parantaa pitää, että se tässä pärjää. 4 TAZER voitti kaksi viimeisintään starttia tyylikkäästi. Suhteellisen pitkä starttiväli tuo nyt sen ympärille vähän kysymysmerkkejä, mutta sillä on hyvä sauma päästä tässä alussa keulaan ja odottaa suosikki eteensä, josta totosija ei enää saisi yllättää.

9. lähtö: TOTO75-4, TOTO4-1

A) 11 B) 12-8-10-4-5-9-13-2-3-7

11 HISSUN TURBO on ihan ällistyttävässä kunnossa. Se teki Mikkelissä todella rankan esityksen kiertämällä lähes koko matkan kolmatta rataa. Voltista se kiihtyy hyvin ja on aikaisessa vaiheessa kärkiporukoissa. Se starttaa vielä perjantaina Vieremällä, mutta lyhyt starttiväli on sille vain etu. 12 CAMRI taipui Mikkelissä johtavan rinnalta. Nyt se saa varmuudella selkäreissun, mutta hevosella on viikonpäästä edessä kuninkuuskilpailu, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka offensiivisesti tässä ajetaan. 8 HAUKELI EXPRESSENIN kunto on kova, mutta sen tehtävä tässä ei ole helppo, sillä moni kovista vastustajista pääsee alussa sen etupuolelle. 10 ENON VILPPI on kolunnut viime aikoina rehdisti läpi kovien tehtävien. Sillä ajetaan usein suoraviivaisesti ja se on mahdollista tässäkin. Tällä kaudella hevonen ei ole kuitenkaan voittanut vielä kertaakaan. 4 VIENNAN MYRSKY voitti Suonenjoen starttinsa aivan pystyyn. Jenkkikärryistä se on saanut menoonsa uudenlaista potkua ja jatkaa samaisilla kärryillä tässäkin. Paalulta sillä on saumat yllättää, sillä se pääsee tässä alussa keulaan.

10. lähtö: TOTO75-5, TOTO4-2, TROIKKA

A) 8-9 B) 2-10-6-3-7-5-12-1-11

Vaikea lähtö. 8 DJOKOVIC voitti viimeksi helposti. Toissakerralla se teki takaa hyvää kiriä, mutta laukkasi. Lähtöpaikka on vaikea, mutta vahvalla hevosella voi ajaa ajoissa eteenpäin. 9 NO LIMIT ROYALTY tuli viimeksi vaikeista asemista ulkoratoja pitkin viimeiset 700 metriä aikaan 12,4. Se on parhaimmillaan selkäreissulla ja takarivistä saa sellaisen. Kirissään tämä nousee korkealle. 2 OTHELLOS MAGI oli Mikkelin pitkällä matkalla hyvä neljäs. Hyvältä lähtöpaikalta se saa tasaisen reissun ja kamppailee kärkisijoista. 10 BWT DEVIL oli viimeksi keulapaikalta hyvä toinen. Takarivistä juoksu vaatii tuuria, mutta hevosena tamma ei tässä häpeä. 6 MALECON on hyvässä kunnossa, mutta lähtöpaikka voi olla turhan ulkona kärkisijojen suhteen. 3 MAS DOMINANT jäi viimeksi pussiin. Nyt hevoselta lähtee kengät pois ja se omaa yllätyssauman. 7 EL GUMBERT omaa hyvän luokan, mutta asetelmat ovat vaikeat. Viimeksi hevonen taipui pahoin, joten tuskin samanlaista revittelyä nyt nähdään.

11. lähtö: TOTO75-6, TOTO4-3, PÄIVÄN DUO-1

A) 7 B) 6-8-4-1-5-3-2

7 PARVELAN RETU on etenkin kahdessa viimeisimmissään startissa ollut aivan jäätävä. Se lähtee tähän selkeänä suosikkina ja ravatessaan on varmasti lähellä voittoa. 6 STALLONE ei viimeisimmässään ollut niin hyvä, kuin mitä se aikaisemmin on ollut. Se voitti tällä kaudella kertaalleen Parvelan Retun, mutta nyt temppu voi olla liian vaikea toistaa. 8 SÄIHKEEN SÄHINÄ teki Mikkelissä hyvän juoksun, mutta edellä mainitut ovat usein voittaneet sen keskinäisissä kohtaamisissa ja sama voi toistua nytkin. 4 HIPSUN POJU on edellisissään ollut vakuuttava, mutta vastus on tässä aivan eritasoa.

12. lähtö: TOTO75-7, TOTO4-4, PÄIVÄN DUO-2, TROIKKA

A) 2-8 B) 9-6-4-7-1-5-3

2 MAZE RUNNER oli Porissa todella hyvä toinen toisesta ulkoa. Se pääsee matkaan hyvältä lähtöpaikalta ja juoksee tässä keulapaikalla, josta olisi eittämättä paha lyötävä. 8 SUPER SHCISSEL esiintyy nyt Suomessa ensimmäistä kertaa lyhyemmillä matkoilla. Se on vahva hevonen, joka joutuu tässä todennäköisesti tekemään työt johtavan rinnalta, mutta siitäkään voitto ei yllättäisi. 9 GRAINFIELD AIDEN jatkaa starttaamista tiheällä starttivälillä. Sen tehtävä tässä menee väkisin aika vaikeaksi ja jää haastajarooliin. 6 T.REX voitti Seinäjoen starttinsa vakuuttavasti, mutta nyt vastus on eritasoa, eikä juoksukaan mene välttämättä helpoiten, joten voittoon saakka riittäminen voi olla tiukassa. 4 ANYTHING FOR YOU teki hyvää kiriä Suur-Hollola finaalissa, mutta laukkasi. Kunto sillä on kova, mutta vastuksen puolesta tehtävä ei ole helppo.

 

Vihjesysteemit

TOTO75 (pieni)

1. 3, 9 (4, 5)
2. 6, 8, 9, 11, 15 (4, 2)
3. 8 En Candy Till (1, 12)
4. 4, 8, 11, 12 (10, 5)
5. 2, 8, 9, 10 (6, 3)
6. 7 Parvelan Retu (6, 8)
7. 2, 8 (9, 6)

320 Riviä = 16 e

 

TOTO75 (suuri)

1. 3, 4, 5, 9 (10, 1)
2. 2, 4, 6, 8, 9, 11, 15, 16 (10, 5)
3. 8 En Candy Till (1, 12)
4. 4, 8, 10, 11, 12 (5, 9)
5. 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 (12, 1)
6. 7 Parvelan Retu (6, 8)
7. 2, 8 (9, 6)

2560 Riviä = 128 e

 

TOTO4 (pieni)

1. 11 Hissun Turbo (12, 8)
2. 2, 8, 9, 10 (6, 3)
3. 7 Parvelan Retu (6, 8)
4. 2, 8 (9, 6)

8 Riviä = 1,60 e

 

TOTO4 (suuri)

1. 4, 8, 10, 11, 12 (5, 9)
2. 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 (12, 1)
3. 7 Parvelan Retu (6, 8)
4. 2, 8 (9, 6)

80 Riviä = 16 e

 

PÄIVÄN DUO

1. 7 Parvelan Retu
2. 2, 8

2 Yhdistelmää

 

TROIKKA (5. lähtö)

1. 8, 11
2. 4, 6, 8, 10, 11
3. 4, 6, 8, 10, 11

24 Yhdistelmää * 0,5e = 12e

 

TROIKKA (8. lähtö)

1. 8 En Candy Till
2. 1, 4, 5, 12
3. 1, 4, 5, 12

12 Yhdistelmää * 0,5e = 6 e

 

TROIKKA (10. lähtö)

1. 8, 9
2. 2, 8, 9, 10
3. 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12

42 Yhdistelmää * 0,5e = 21 e

 

TROIKKA (12. lähtö)

1. 2, 8
2. 2, 8, 9
3. 2, 4, 6, 7, 8, 9

16 Yhdistelmää * 0,5e = 8 e

 

Vihjeet: Veeti Suomalainen

 

Yhteistyökumppanimme

Näissä raveissa yhteistyössä kanssamme:

Koneurakointi Seppo Tikka
RAJAMUOVI OY
Keski-Karjalan Hevosystäväinseura

 

  
 

Pohjois-Karjalan Hevosenomistajien Yhdistys ry

 

Aikataulut

Päivän ravilähdöt

klo 12:15    A-Ponit tasoitusajo 1140 m, p. 2.43.0 + 20 m/ 2,7 s. Pohjois-Karjalan Hevosenomistajat

klo 13:07    LÄHTÖ 1 LV ryhmäajo 2140 m enintään 2000 e. Etus. 3-4-v. Koneurakointi Seppo Tikka

klo 13:28     LÄHTÖ 2 KV tasoitusajo 2140 m p. 1250 e + 20 m/ 1250 e enintään 5000 e Megatalli

klo 13:50     LÄHTÖ 3 LV ryhmäajo 1640 m enintään 4500 e Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy

klo 14:15     LÄHTÖ 4 KV tasoitusajo 3140 m p. 7500 e + 20 m/ 5500 e. enintään 24 000 e Rajamuovi Oy

klo 14:35    LÄHTÖ 5 LV ryhmäajo 2140 m enintään 25 000 e. LATO

klo 15:00    LÄHTÖ 6 LV ryhmäajo 1640 m enintään 125 000 e Toto75-1  Joen Tukkutiimi Oy

klo 15:20    LÄHTÖ 7 LV tasoitusajo 2140 m p. 15 000 e + 20 m/ 25 000 e. Tammalähtö pt. 40 m Toto75-2 Heddi Bilton lähtö, KOFF

klo 15:40    LÄHTÖ 8 LV ryhmäajo 2640 m enintään 10 000 e  Toto75-3 Karjalan Pultti Oy

klo 16:00    LÄHTÖ 9 KV tasoitusajo 2140 m p. 45 000 e + 20 m/ 45 000 e. pt. 40 m Toto75-4 VALTRA

klo 16:20    LÄHTÖ 10 LV ryhmäajo 2640 m enintään 50 000 e Toto75-5 Kiinteistönvälitys Mauri Ahvalo

klo 16:40    LÄHTÖ 11 KV tasoitusajo 2160 m 6-v. Aarne Rauman Muistoajo & Kuusivuotiskunkku p. 20 000e, 20 m/ 50 000e, 40 m/ 450 000e. enintään 450 000 e Tammat 20 m hyv. Toto75-6 

klo 17:00    LÄHTÖ 12 LV ryhmäajo 2140 m Avoin XXXI Joensuu-ajo Toto75-7 Joensuun kaupunki

Ravintolatarjonta

Ravintola Linnunradan menu

Kylmäpöytä

Sitruunalla marinoitua lohta ja katkarapuja (G,M)
Palvattua porsasta, tervakastiketta (G,M)
Kukkakaaliretiisisalaattia (G,M)
Kirsikkatomaatteja ja punasipulia (G,M)   
Lehtisalaattia ja vuonankaalia, ruohosipuliöljy (M,G)

Jäävettä, kotikaljaa
Karjalanpiirakoita, munavoita

Lämmin ruoka

Vasikanpaistia ja kantarelleja (L,G)
Salvialla maustettuja uusia perunoita (L,G)

Jälkiruoka

Mesiangervolla maustettua piimävanukasta ja lakkakastiketta (L,G)
Kahvia/teetä

30 €/hlö

Pöytäpaikan ravintolakatsomosta varmistat itsellesi parhaiten ostamalla ravilipun ohella paikat etukäteen verkkokaupan kautta. Pöytäpaikan hintaan kuuluu herkulllinen päivällinen seisovasta pöydästä.

 

Ulkogrillistä

Maalaispyttipannu, paistettu kananmuna 10 €

Grillimakkara 2 €

Rahkapannukakku, vadelmahillo, kermavaahto 4 €

Kilpailijainfo

Varikon katoslistat julkaisemme viimeistään ravipäivänä ja sen löydät nettisivujemme uutisista tästä linkistä. Tarkemmat ratatiedot päivitämme ravien alla ja tietenkin viimeistään myös ravipäivän aamuna sekä sosiaalisen median kanaviimme että sivuillemme. Nämä lisätiedot löytyvät näppärästi aina nettisivujemme etusivulta tai tästäpä näin: Ajankohtaista > Rataolosuhteet.

Ohjeet kilpailijoille ja lisätiedot varikkoalueemme palveluista olemme koonneet sivuillemme tänne: Raviurheilu > Kilpailijainfo. Mitä kysyttävää sinulla ilmeneekin, ennen raveja toimiston väkemme tavoitat parhaiten puhelimitse (yhteystiedot löydät sivun alalaidasta) ja ravipäivänä henkilökuntamme on käytettävissäsi.

Lämpimästi tervetuloa kilpailemaan Joensuun Ravilauantaihin!

Linnunlahden fanituotteiden verkkokauppa on avattu!

Siirry verkkokauppaan
Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK