Sunnuntairavit 30.1.2022

Linnunlahdella ravataan
Kuva tulossa
30.01.2022 13:00 - 30.01.2022 16:00
Joensuun Ravirata, Linnunlahdentie 5, Joensuu

Koronavirustilanteen vuoksi nämä joudutaan ajamaan ilman yleisöä.

Ravien käsiohjelman luettavana ja ladattavana versiona löydät tästä:

KÄSIOHJELMA

 

TERVETULOA LINNUNLAHDELLE VASTAANOTTIMIEN VÄLITYKSELLÄ!

 

Jaa tapahtuma

Vihjeet
 1. lähtö:

A) 7 B) 5-2-1-6-3-4

7 ERNESTO karautti Killerillä juoksuradalta heti lähdössä keulaan, josta hevonen hallitsi lähtöä maaliin saakka. Se on ravatessaan kova hevonen tähän porukkaan. Askeleiden osuessa kiihdytyksessä lankulle, suvukas ruuna voi hakea tässäkin kärkipaikan haltuunsa nopeasti. 5 PIRTTILÄN NIILO kisaa kovassa kunnossa ja erottuu ensimmäisenä haastajaosastosta, mutta ravaavan suosikin lyöminen olisi silti kova temppu. 2 KATIN MESTARI jäi välissä yhdestä startista pois, joten starttiväliä on taas kertynyt. Ei hevonen tässä varmastikaan terävimmillään ole, mutta saa paalulta hyvän reissun, jollaisella ei kaksarikamppailusta olisi ulkona. 1 VELVET oli ylivoimainen Kuopion voitossaan, mutta ei toki tuon startin vastuskaan häikäissyt. 6 TÄHTI-OLIVIA tulee rankingissa seuraavana, mutta ei ainakaan viime kerralla riittänyt edellä mainitulle.

 

2. lähtö:

A) 3-7-13 B) 14-9-5-8-11

Osaavista käsistä uransa käynnistävä 3 COMPLICATED nousee tasaisen lähdön niukaksi suosikiksi taustojensa perusteella. Koelähdön ruuna läpäisi ihan mallikkaasti. 7 EBREZZA on myös mielenkiintoinen seurattava. Koelähtönsä se suoritti viime syksynä Ruotsissa ja on sittemmin muuttanut Markus Dahlströmin valmennukseen. 13 CLUB NORD LOVE aloitti Kuopiossa uusista käsistä hyvällä kakkossijalla. Hevosen kuntokäyrä näyttäisi osoittavan ylöspäin ja ruuna voi tässäkin kiertää takamatkalta korkealle. 14 FERGUS ei vain viimeksi riittänyt toiselta ilman vetoapua parhaille, mutta sitä aikaisemmin se kierteli laukasta huolimatta oikein mallikkaaseen voittoon. 9 FLOORLADY olisi vauhtiensa puolesta tähän oikeinkin passeli menijä, mutta kuuma luonne tahtoo usein aiheuttaa tammalle haasteita. 5 FIFTYSHADESOFPRESS kokee mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen.

 

3. lähtö:

A) 7-3 B) 6-2-8-11

5-vuotias 7 JUSSIX nousee todella kimurantin pelipähkinän kärkirankkaukseksi. Sitä ei kokeessa näkynyt paljoa pääkameran kuvissa, joten kauheasti johtopäätöksiä tuosta ei pysty vetämään, mutta valmentaja on kehunut hevosta aiemmin. Lisäksi Miika Tenhusen valmennettavat kisaavat nyt huippuvireessä, joten sen perusteella hyvää suoritusta voisi odottaa tältäkin. 3 HISSUN KALLE tuli ennen Jussixia maaliin tuossa samaisessa koelähdössä. 6-vuotias on tähän mielenkiintoinen seurattava. 6 SOMESSA laukkasi kokeessa, mutta ravilla sen vauhdit riittäisivät tässä varmasti pitkälle. Matti Nissisen valmennettavat tulee huomioida usein aikaisessa vaiheessa aloittelevien suomenhevostenlähdöissä. 2 EDDI on sukunsa puolesta ihan lähdön eliittiä, mutta uran avauskisa viime elokuussa jätti toivomisen varaa. Lisäksi hevosen ravi oli tuolloin melko heikkoa.

 

4. lähtö: TOTO5-1

A) 4 B) 10-1-5-2-7-3-6-9

4 MACCABI YOSEFIN viime startin voi unohtaa. Se juoksi hyvätasoisessa lähdössä ja oli ihan hyvä pienestä tauosta huolimatta. Hyvältä paikalta se saa tässä varmuudella hyvän reissun, jollaisella voi Joensuun pitkällä maalisuoralla kiriä lähelle voittoa. Selkäreissulla ruuna on eittämättä parhaimmillaan. 10 ERIK FLASHIN suoritukset hieman ailahtelee, mutta hyvänä päivänä se ei häpeä tässä kenellekään. Heimo Hämäläinen kierrättänee vahvan hevosensa aikaisessa vaiheessa toisen radan vetojuhdaksi. 1 GHALIYA WEB ei viimeisissään ole esittänyt parastaan, mutta nyt tammalla olisi sauma päästä hallitsemaan juoksua keulapaikalle, joka olisi sille suuri etu. 5 OXAN COCKADOODLEDO on lähdön mielenkiintoisin yllätysmerkki. Viimestartissa sen kirivoimat jäi täysin käyttämättä. 2 ALL IN LADDIE sai taukonsa jälkeen Kuopiossa startin kroppaan ja voi nyt parantaa, mutta niin pitääkin mikäli mielii pärjätä.

 

5. lähtö: TOTO5-2

A) 7-3 B) 1-6-11-9-8-4-5

7 NETTIER kiri Kuopiossa 2. ulkoa selvään voittoon ja on viimekertaisella suorituksella korkealla tässäkin. Hokkikelit vaikuttaisi olevan vain tammalle eduksi. 3 DEMON A.F. on luokaltaan lähdön paras hevonen, mutta ongelmia uran varrella on riittänyt. Tauolta paluu startti pilaantui laukkaan, mutta hevonen kiri vielä loppusuoralla todella hyvin maaliin ulkoratoja pitkin. 1 MR JONES teki viime kerralla pitkän kirinsä hyvin maaliin saakka. Hevonen osaa voittaa, eikä ole hyvältä paikalta ulkona kärkisijojen suhteen. 6 FETE DU MONT tekee usein hyvää työtä, mutta voittaminen on ollut sille vaikeaa, kuten statistiikasta huomaa. 11 NICEMAN WINDCAPE liftasi viimeksi johtavan kannasta toiseksi, mutta nyt asetelmat eivät suosi kyllä yhtään.

 

6. lähtö: TOTO5-3

A) 3-6 B) 4-8-1-2-5-10-12-11

3 MR MIDNIGHT teki Kuopiossa pitkän ja rehdin kirin, eikä hävinnyt kuin hyville hevosille. Nyt vastus on jopa viimekertaista sopivampi, joten sen tulisi kamppailla voitosta. 6 AUSTIN punnersi myös viimeksi hyvin maaliin asti. Heikki Mikkonen ottanee hevosen kanssa alun varmanpäälle ja luottanee sen kirivoimaan. 4 NERJA tuli Killerillä onnistuneen reissun päätteeksi todella hyvin maaliin ja osoitti kisaavansa kunnossa. Samanlaisena se voi yllättää tässä, mutta kieltämättä nyt vastassa on muutama viimekertaista kovempi hevonen. 8 CONZALES JOURNEY on mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Parhaimmillaan se olisi tähän tosi kova hevonen, mutta viimeisimmästä onnistumisesta on jo merkittävästi aikaa. 1 ROCKTOWN INSPECTOR palailee myös paussilta. Lähtöpaikka ainakin suosii sitä, mutta voittoon asti yltäminen olisi kyllä pienehkö yllätys.

 

7. lähtö: TOTO5-4, PÄIVÄN DUO-1, TROIKKA

A) 10 B) 11-8-2-9-5-7-1

Selkeä suosikki. 10 MINTO’S DON JUAN on suorittanut läpi talven starteissaan erittäin hyvin. Viimeksikin hevonen oli Joensuussa keulapaikalta täysin suvereeni. Pieni lähtökin suosii sitä, joten todella lähellä sen tulisi olla taas voittoa. 11 EXUBERANCE teki viimeksi mukavan kirin tätä huomattavasti kovemmassa tehtävässä. Hevonen saanee nyt vielä kiriinsä vetoapua jommastakummasta takamatkan kovasta. Suosikin lyöminen voi kuitenkin olla tekemätön paikka. 8 VESUVIO WISE L. tekee usein hyvää työtä, mutta onnistuu harvoin voitonarvoisesti. Se kisaa hyvässä kunnossa, mutta suljettu lähtörata kyllä jonkin verran vaikeuttanee tehtävää. Tasaisesti suorittava 2 MAS DOMINANT tulee rankingissa seuraavana, mutta parin napsun verran esitysten tulisi terävöityä, jotta ihan kärkisijoista sen kohdalla tässä voitaisiin haaveilla. 9 MR DEAUVILLE olisi huippuiskussaan tähän oikeinkin potentiaalinen menestyjä, mutta nyt tauolta ruuna on aikalailla täysi arvoitus.

 

8. lähtö: TOTO5-5, PÄIVÄN DUO-2

A) 6-1 B) 8-3-10-4-2

6 SIPISEE lienee ravien seuratuimpia hevosia. Viime syksyn derbykakkosella ei varmasti tulla ajamaan tätä lähtöä mitenkään hampaat irvessä, mutta ori kyllä jyrännee voittomatsiin heti 6-vuotiskauden aloituksessa. 1 VILLIHEILI kamppaili Kuopiossa sitkeästi ja hävisi voiton vain niukasti. Paalulta tamma saa hyvän reissun, jollaisella se nähtäisiin varmasti korkealla. 8 LENNON RAPINA kisaa edelleen vahvassa vedossa, mutta onnistuu harvoin. Nyt tehtävä näyttää kuitenkin sille, että ruunalla on oiva sauma päästä kiertämään vapaata rataa, josta ravaaminen olisi sille huomattavasti helpompaa. 3 ALPERTTO tuli Vermossa vielä mukavasti maaliin tiloja saatuaan ja sillä on nyt hyvä sauma päästä tässä kärkipaikalle. Hevosen kunto näyttäisi olevan taas mallillaan, vaikkei se voittoa olekaan hetkeen napannut.

 

9. lähtö: TROIKKA

A) 3 B) 9-7-12-6-1-2-5

3 CERESTHEE kamppaili Teivossa keulapaikalta asiallisesti kolmanneksi ja vaikuttaisi jatkavan kunnossa. Sillä on nyt jälleen hyvät saumat päästä kärkipaikalle, josta se viimeisimmän voittonsa Joensuussa ottikin. 9 PENNYMAKER suoritti syksyn kisoissaan hyvin, eikä samanlaisena olisi ulkona kärkimatsista tässäkään. Sen tarkkavire on nyt kuitenkin pieni arvoitus tauon vuoksi, mutta vastuksen puolesta tehtävä näyttää aika sopivalta. Töitä ulkoradoilla lienee nyt edessä. 7 ONE QUICK suoritti Kuopiossa hyvin toiselta ilman vetoapua. Tamma on tehnyt uran avauskisoissa asiallista jälkeä, mutta sukunsa puolesta siltä olisi voinut odottaa jopa nähtyä enemmän. 12 LAST GUNSLINGER olisi paremmalta lähtöpaikalta ollut kiinnostava, mutta näistä asemista ruuna jää haastajanrooliin.

 

10. lähtö:

A) 9 B) 7-6-1-4-3-5-8

9 TÄHTINEITO kiinnostaa lähdössä pelihevosena jo pelkästään ravivarmuutensa vuoksi. Tamma on pitänyt nyt pienen tauon, mutta samanlaisia vauhteja esitellessään mitä 5-vuotiskauden kisoissa ei sen pärjääminen liene kaukana, vaikka takamatka paaluun on pitkä. 7 SAMIN KANTAMA ei ravatessaan olisi nolomenijä, mutta laukat sotkevat jatkuvasti sen menoa. 6 N.P. KALLE on parhaimmillaan tähän kova tekijä, mutta paljon ratkaisee kuinka motivoitunut ruuna on yrittämään startin aikana. 1 MULORI avasi uransa Kajaanissa lupaavasti, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa. Parhaalle tasolleen palatessa ruuna riittäisi näistä asemista varmasti korkealle.

 

VIHJESYSTEEMIT

TOTO5 (pieni)

 1. 4, 5, 10 (1, 2)
 2. 3, 7 (1, 6)
 3. 3, 6 (4, 8)
 4. 10 Minto’s Don Juan (11, 8)
 5. 1, 3, 6, 8 (10, 4)

48 Riviä = 4,80e

 

TOTO5 (suuri)

 1. 1, 2, 4, 5, 7, 10 (3, 6)
 2. 3, 7 (1, 6)
 3. 3, 4, 6, 8 (1, 2)
 4. 10 Minto’s Don Juan (11, 8)
 5. 1, 3, 6, 8, 10 (4, 2)

240 Riviä = 24e

 

PÄIVÄN DUO

 1. 10 Minto’s Don Juan
 2. 6, 8

2 Yhdistelmää

 

TROIKKA (7. lähtö)

 1. 10 Minto’s Don Juan
 2. 8, 11
 3. 2, 7, 8, 9, 11

8 Yhdistelmää * 0,5e = 4e

 

TROIKKA (9. lähtö)

 1. 3 Ceresthee
 2. 7, 9
 3. 1, 6, 7, 9, 12

8 Yhdistelmää * 0,5e = 4e

 

Vihjeet: Veeti Suomalainen

Ravien aikataulu

PÄIVÄN RAVILÄHDÖT

klo 12:30    Koelähtö tasoitusajo yhdistetty  2140 m avoin

klo 12:40    A-Ponit tasoitusajo 1140 m p 3.15.0 + 20 m/ 3,5 s

klo  13:07   LÄHTÖ 1  KV tasoitusajo 2140 m p. 5000 e +20 m/ 2500 e. enintään 12 500 e.

klo 13:27    LÄHTÖ 2  LV  tasoitusajo2140 m p. 400 e + 20 m/ 1600 e. enintään 2000 e.

klo 13:47    LÄHTÖ 3  KV tasoitusajo 2140 m p. 0 e. 20 m/ 100 e. 40 m/ 250 e.               enintään 500 e.  

klo 14:10    LÄHTÖ 4  LV ryhmäajo 2140 m enintään 14 000 e.

klo 14:30    LÄHTÖ 5  LV ryhmäajo 2140 m. enintään 8 000 e.

klo 14:50    LÄHTÖ 6  LV ryhmäajo 2140 m. enintään 14 000 e.

klo 15:10    LÄHTÖ 7  LV tasoitusajo p. 45 000 e. pt. 20 m.

klo 15:30    LÄHTÖ 8  KV tasoitusajo 2140 m p. 15 000 e. 20 m/ 30 000 e. 40 m/ 50 000 e. 60 m/ 100 000 e. enintään 100 000 e.

klo 15:45   LÄHTÖ 9 LV ryhmäajo 2140 m enintään 3800 e.

klo 16.00   LÄHTÖ 10 KV tasoitusajo 2140 m p. 1000 e. + 20 m/ 800 e. enintään 4200 e.

Kilpailijainfo

Nämä ravit ravataan ilman yleisöä koronavirustilanteesta johtuen. Kilpailijoita palvelee varikkoalueemme palvelut normaalisti. Muistathan maskin ja turvavälit varikkoalueella liikkuessasi. Lisätietoa saat myös sisäänkirjoituksesta!

HYVÄ TIETÄÄ

Suosittelemme osallistumismaksun maksamista etukäteen. Se käy näppärästi millä vain laitteella verkkoon pääset osoitteessa www.osallistumismaksu.fi

Ohjeet kilpailijoille ja lisätiedot varikkoalueemme palveluista olemme koonneet sivuillemme tänne: Raviurheilu > Kilpailijainfo. Mitä kysyttävää sinulla ilmeneekin, ennen raveja toimiston väkemme tavoitat parhaiten puhelimitse (yhteystiedot löydät sivun alalaidasta) ja ravipäivänä henkilökuntamme on käytettävissäsi.

KATOSLISTAT

Varikon katoslistat julkaisemme viimeistään ravipäivänä ja sen löydät nettisivujemme uutisista tästä linkistä.

RATAOLOSUHTEET

Tarkemmat ratatiedot päivitämme ravien alla ja tietenkin viimeistään myös ravipäivän aamuna sekä sosiaalisen median kanaviimme että sivuillemme. Nämä lisätiedot löytyvät näppärästi aina nettisivujemme etusivulta tai tästäpä näin: Ajankohtaista > Rataolosuhteet.

 

Tervetuloa kilpailemaan Joensuun raviradalle!

Liitteet

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK