Kavioliiga-ravit Joensuu-ajo & Aarne Rauman muistoajo 22.7.2023

Joensuussa ajetaan lauantaina hienotasoiset Kavioliiga-ravit. Ohjelmassa ovat mm. suurkilpailut Aarne Rauman muistoajona tunnettu Kuusivuotiskunkku ja Joensuu-ajo.
Joensuun ravit
22.07.2023 13:00 - 22.07.2023 18:00
Joensuun ravirata, Linnunlahdentie 5, Joensuu

Joensuun ravikesän huipennus on täällä. Kavioliiga-raveissa 22.7. nähdään Linnunlahden kaviouralla hieno kattaus huippuhevosia. ja ravit käynnistyvät klo 13:00. Liput raveihin myynnissä ennakkoon verkkokaupassamme ja paikan päältä sisääntuloporteilta.

Halutessasi nauttia raveistamme Ravintolakatsomo Linnunradan pöydissä maittavan päivällisen kera, hankithan sisäänpääsylipun lisäksi myös pöytäpaikkasi ennakkoon. Ravipäivänä vapaita paikkoja ei enää välttämättä ole saatavilla. Hinta sisältää ruokailun seisovasta pöydästä. Pöytäpaikat myynnissä verkkokaupassa klo 12:30 asti.

KÄSIOHJELMA alasvetolaatikossa.

Tapahtuman hintatiedot

Liput 15 €, alle 16-vuotiaat maksutta
Ravintolakatsomon pöytäpaikka 38 € (sis. ruokailu) 
Sisäänpääsy Joensuun Raviradan ja Hippoksen kausikorteilla

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton

Jaa tapahtuma

Vihjeet

1. lähtö:

A) 2 B) 7-4-3-1-6-5-8

2 DEMETER pyrkii paalulta muita pakoon ja sillä on hyvä sauma myös onnistua siinä. Lähtö ei vaikuta tasoltaan sille ylikovalle ja jos tamma ravaa sen tulisi riittää tosi pitkälle. Kouvolassa hevonen otti voittonsa montésta vakuuttavaan tyyliin. 7 MINSKAUS on hyvä tamma, mutta tosi epävarma. Kärryt perässään se lähtee voltistakin kovaa liikkeelle, joten jännä nähdä kuinka käy montéssa. Jos Minskaus pääsisi matkalla etenemään keulaan, se ei ole tätä lähtöä häviämässä. 4 VILLIHEILI veti Suonenjoella keulasta kovaa ja kesti mukavasti neljänneksi. Nyt se koittaa menestystä montéssa ja pärjää varmasti pitkälle mikäli antaa itsestään täyden panoksen ulos. 3 MÄEN EINO palaa tauolta, joten tarkka suoritusvire on kysymysmerkki. Ori on mennyt aikaisemmin montéssa hyvin, mutta nuo lähdöt ovat olleet tasoltaan varsin vaatimattomia.

 

2. lähtö:

A) 6-2 B) 1-9-13-11-7-10-4-3-5-12-14

6 UP MORE debytoi viimeksi Pohjois-Karjalassa vakuuttavalla suorituksella halliten lähtöään startista maaliin. Se lähtee voltista tosi kovaa liikkeelle ja juoksee todennäköisesti jälleen keulapaikalla, josta kärkisijan tulisi samanlaisella suorituksella olla lähellä. 2 ROY ORDEN oli Kajaanin voitossaan vakuuttava ja ennätykseen varmasti jäi ainakin hieman varaa. Voltin kakkonen ei ole mikään yksinkertainen paikka, mutta eiköhän hevonen senkin selvitä. 1 LUCKY LUCA pääsee loistoasemista liikkeelle ja saa varmasti juoksun. 3-vuotialla tammalla tuskin halutaan tässä kohtaa uraa kuitenkaan ajaa väkisin keulapaikalta, jos suosikki tulee heti alussa vaateliaana rinnalle. 9 MR KNOWITALL aloitti uransa vakuuttavilla voitoilla, mutta viimeksi Lieksassa suoritus ei ollut samaa tasoa, vaikka se joutuikin taivaltamaan toisella ilman vetoapua.

 

3. lähtö:

A) 4 B) 1-7-9-3-2-5-6-8

4 CALLELA ALFA teki Vermossa pitkän ja rehdin kirin tätä lähtöä kovemmassa porukassa. Nyt asetelmat suosivat sitä huomattavasti paremmin ja ruuna pääsee heti startista lähemmäksi kärkeä, jolloin sen voittokantaan paluun ei pitäisi olla kaukana. 1 MAURITZ MATCH on juossut Tuomas Pakkasen tallista neljä komeaa voittoa, mutta nyt vastus on taas luokkaa parempi kuin aiemmin, joten voittoputken jatkaminen ei ole helppoa. Hevonen on kuitenkin nopea startista ja Pakkanen halunnee koittaa keulasta, joten kyllä ruuna siitä vähintään vahvan haasteen antaa muille. 7 PATRIOTIQUE on vahva menijä ja Hannu Torvinen luottaneekin sen voimiin. Maanantaina Oulussa hevoselle jäi ainakin jonkin verran voimia tallelle, joten eiköhän nyt ajeta vielä aktiivisemmin. 9 WINNER OF LOVE lähtee ainoana matkaan takarivistä. Hevonen on kuntonsa puolesta ihan riittävässä vedossa, joten mielenkiintoista nähdä mihin se pystyy. Viimeksi ori jäi johtavan kupeella, mistä ei vain pystynyt kärkimatsiin, mutta nyt edessä on selkäreissu.

 

4. lähtö:

A) 3-4 B) 5-12-8-11-7-6-10-1-2

3 KAHAKKA voitti viimeksi Joensuussa näytöstyyliin ja sama voi olla edessä nytkin. Ori lähtee kovaa matkaan ja Janne Räisänen tähtää kohti keulapaikkaa, josta sen tulisi kamppailla voitosta. Kovan haasteen voi kuitenkin antaa 4 SIPORIN VIRE joka oli viimeksi Joensuussa hyvä kakkonen. Tässä hevosessa on kykyjä nähtyä parempaan, mutta epävarmuus on riivannut sitä uralla. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon Ari Moilanen löytää ruunasta vaihteita. 5 B. ULJAS kierteli Vermossa tyylikkäästi ykköseksi. Sen ravi on välillä hieman hapuilevaa, mutta se on jatkuvasti mennyt myös varmempaan suuntaan. Vauhdeiltaan hevonen on tähän ihan riittävä peli. 12 SAVON SOKERI nostaa hiljalleen virettään taukonsa jälkeen. Tammalla on kykyjä ja vauhtia, mutta se kuitenkin vielä tarvinnee startteja kroppaansa, että ihan se paras terä löytyy.

 

5. lähtö: Toto75-1

A) 10 B) 1-2-3-8-4-11-7-6-5

Takaa tullaan. 10 RALLSTON on tähän hyvä hevonen ja prosenttien valossa erottuvasta kärkikolmikosta ainakin allekirjoittaneen selkeä suosikki. Hevonen tuli viikkoa takaperin Mikkelissä tätä lähtöä kovemmassa tehtävässä tosi hyvin maaliin lyhyellä mailin matkalla ja osoitti jatkavansa kunnossa. Lähtöpaikka on toki lyhyelle 1640 metrin matkalle kurja, mutta Linnunlahden loppusuoralla se ehtii ohittaa monta. 1 COMWAY COTTER on selkeästi suosituin nimi kisan keulapaikalle. Jokimaalla ruuna avasi kovaa ja puolusti kärkipaikan itsellään, josta vei 10 000 euron ykkösrahat. Nyt kuitenkin ollaan yhtä divisioonaa ylemmissä tehtävissä. 2 SANDERSSON on kahdessa viime startissaan ollut sen aiempiin suorituksiin nähden jopa hämmentävän hyvä voitettuaan vakuuttavasti Vermossa ja tehden Loviisassa uuden rataennätyksen. Nyt kuitenkin epäilyttää kuinka juoksunkulku tulee onnistumaan, joten mielenkiintoista nähdä miten Teemu Keskitalo ajaa lähdön, mutta todennäköisesti hän kierrättää ruunan johtavan rinnalle ylläpitämään vauhtia. 3 REVEREND DRED on kunnossa ja ainoa hevonen, joka pystyy kiihdytyksessä haastamaan Comway Cotterin. Se menee alustavan tiedon mukaan kengittä ja jenkkikärryt perässään, joten voi näillä virityksillä heittää vahvankin haasteen kärkipaikasta. Taistoon totosijoista hevonen toki pystyy muualtakin kuin keulasta.

 

6. lähtö: Toto75-2

A) 9 B) 4-7-5-6-1-8-2-3

9 HISSUN FEENIKS on etukäteen koko ravipäivän selkein voittaja, joten se toimii myös Toto75-vihjesuosituksen varmana. Orin esitys oli aivan mieletön Kaustiselle, jossa se karkasi keulasta voittoon uudella SE-tuloksella. Nyt hevonen joutunee tekemään työt keulan kupeelta, mutta tuo paikka ei ole tälle mikään ongelma. 4 HARJUJEN ROOMEO pyrkii paalulta keulaan, mistä antaisi vähintään haasteen suosikille. Kajaanissa se voitti varmasti keulasta ja Mikkelissä oli maililla hyvä kolmas 2. ulkoa. 7 TÄHTISEKKI kierteli Suonenjoella voittoon uudella rataennätystuloksella, mutta kohtaa nyt tuota starttia merkittävästi tasokkaamman vastuksen, joten sen ykkössija olisi ihan jonkinlainen yllätys. Kuitenkin jos suosikkikaksikolle tapahtuu jotain, niin Terho Rautiaisen ori on ensimmäisenä kärkkymässä menestystä. 5 PRINS C.K. metsästää paalulta nättiä reissua, jollaisella pystyy tototaistoon. Viimeksi orille jäi voimia varastoon tämän jääytyä pussiin.

 

7. lähtö: Toto75-3, Troikka

A) 11-4 B) 5-6-8-2-10-1-7

11 ELVIRA DAMGÅRD ja 4 MANSTONE TWO U. tuntuvat etukäteen melko tasavahvalta suosikkikaksikolta. Elvira Damgårdilla juoksu Vermossa onnistui kaksikosta huomattavasti paremmin ja hevonen kiri vakuuttavaan voittoon 2. ulkoa. Kouvolassakin se oli hyvä ja oli lähellä kiriä voittoon, mutta Manstone Two U. kesti keulasta ykköseksi. Viimeksi Manstone Two U.:lla juoksu meni tosi haastavaksi ja se tuli tosi hyvin maaliin. Samanlaisena se riittää tässä pitkälle, mutta hieman mietityttää onko hevonen kengät jalassa yhtä lennokas. Sen balanssia kannattaakin tarkkailla. 5 DAZZLING PRESS pystyy hyvänä päivänään tässä paljoon, mutta nyt vire on jonkinsorttinen arvoitus, sillä viimeksi se ei ollut tasollaan ja jättikin välissä yhden startin väliin. 6 MARY HOTSHOT oli myös viimeksi vaisu, mutta sitä aikaisemmin voitti tyylikkäällä kirillä. Linnunlahdella mennään lauantaina todennäköisesti varsin kuraisissa olosuhteissa ja sellaiset olosuhteet suosisivat tätä tammaa.

 

8. lähtö: Toto75-4, Toto4-1

A) 7-5 B) 3-10-4-6-13-11-8-9-16-1

7 FUEGO on pitkän voltin suosikki saatuaan loistavat lähtöasetelmat. Voltin juoksuradalta Henri Bollström ajaa sillä alussa tasaisesti eteenpäin ja vaikka paikka johtavan rinnalla kelpaa valjakolle. Viimeksi Fuego jyräsi voittoon, vaikka päästöskaarteeseen lähdettäessä homma näytti hieman tuskaiselta. 5 KUNGEN voitti Kaustisella 2600 metrin volttilähdön vakuuttavasti keulasta ja se oli myös Vermossa Fuegoa parempi, mutta sai tuolloin 20 metriä etumatkaa siihen alussa. Nyt kaksikko lähtee liikkeelle samalta paalulta. 3 BIRGER on ollut jo pitkään hyvä ja otti Mikkelissä voittonsa komeaan tyyliin. Ruuna on venynyt jatkuvasti tehtävien koventuessa, mutta nyt rehellisesti voittaminen tuntuu haastavalta, sillä kärkikaksikko saa etua juostavasta matkasta. Mikäli lähdössä nähdään yllätysvoittaja, se voisi olla 10 FRANSUA. Voitokas ruuna on edelleen kunnossa, mutta laukat ovat viimeisissään sotkeneet sen menoa.

 

9. lähtö: Toto75-5, Toto4-2, Troikka

A) 3-5 B) 8-12-4-1-10-7-9-11

3 LA COURABOU viimeisteli Linnunlahdelle voittoisasti ottaen Vieremällä ykkössijansa keulasta tosi näyttävällä tavalla. Hevonen oli toissakerralla Lahdessakin tosi hyvä ja samanlaisen suoritusvireen jatkuessa se riittää tässä pitkälle. Henri Bollströmillä on varmasti tavoitteena ajaa lähtö keulasta. 5 STOP THE PRESS kuitenkin haastaa sen kovasti kiihdytyksessä. Se otti Lahden finaalikierroksella voittonsa vakuuttavasti keulasta ja osoitti myös kuraisten olosuhteiden sopivan sille. Nyt kuitenkaan keulapaikka ei liene ainakaan suosiolla tarjolla, joten juoksusta voi tulla haastavampi. 8 MOUNTAIN WOLVERINE kärsii huonosta lähtöpaikasta, joten taktiikka Tero Lahtisella lienee ottaa hevosta alussa kiinni ja luottaa loppukirin voimaan. Loppukiri on orin ehdottomasti paras ominaisuus, sillä se kirii juoksun saadessaan vihaisesti. Härmässä sijoitus jäi heikoksi hevosen jäätyä pussiin. 12 SMOKIN BOY oli jo voittanut Vermossa, kunnes jäi odottelemaan kavereita ja jäi kakkoseksi. Se on hyvä hevonen tähän, joten ei Teuvo Nikulaisen valmennettavaa sovi täysin unohtaa lähtöpaikasta huolimatta. Etenkin kun suosikkikaksikko voi matkalla kilvoitella keulapaikasta.

 

10. lähtö: Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

A) 5 B) 4-2-8-7-3-1

5 ATUPEM tavoittelee Linnunlahdella jo neljättä Joensuu-ajon voittoaan. Ori palasi kesäkuussa Killerillä tauolta vakuuttavalla suorituksella jyrätessään johtavan rinnalta voittajaksi. Tuon jälkeen valmentaja raportoi hevosella olleen kaiken mallillaan ja sen pitäisi jopa parantaa otteitaan Joensuuhun. Umpirehti Atupem on suosikki kovatasoiseen tehtävään, vaikka joutuu todennäköisesti taivaltamaan toisella ilman vetoapua. 4 LE GROS BILL on todennäköisin nimi keulapaikalle, jonne päästessään vetää tätä lähtöä varmasti pitkään. Se palasi Vermoon tosi pitkältä tauolta ja meni heti hyvän tuloksen ja oli asiallinen kolmas. Viimeisellä 100 metrillä tauko kuitenkin näkyi otteissa ja hevonen meni puujaloille, mutta petraa varmasti tähän. 2 MASK OFF sekosi St Michelissä askelissaan viimeisellä takasuoralla väsyneen oloisena. Hevosena se on hyvä tähän, mutta siltä ei tänä vuonna olla saatu niin paljon, kuin on odotettu. Nyt se saanee kuitenkin juoksun keulahevosen kannassa, mistä voisi olla yllätysvalmis. Ruotsalaisvieras 8 SELMER I.H. pyrkii valloittamaan Linnunlahden, mutta tehtävä ei vaikuta helpolta, sillä lähtöpaikka on tosi vaikea. Kaustisella sen juoksu meni turhan vaikeaksi.

 

11. lähtö: Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

A) 7-2 B) 8-4-3-5-6-1

7 ZELOS nousee lähdön suosikiksi V.G. Voiton poisjäännin myötä. Tapio Perttusen valmennettava on tehnyt viimeisissään vakuuttavaa työtä ja jyräsi Vermossakin vakuuttavaan voittoon keulahevosen kupeelta. Orilla on riskinsä, eikä sen kanssa laukkakaan saa tulla hirmuisena yllätyksenä, mutta ravatessaan sen tulisi olla voittomatsissa. 2 KARLAS teki hirmuisen esityksen Porissa vedettyään lähtöä startista maaliin, vaikka sai matkalla ankarasti prässiä. Samanlaisena se riittää tässä tosi pitkälle ja eiköhän Hannu Hietanen pyri jälleen kierttämään hevosen aikaisin keulapaikalle. 8 PRO otti viimeksi lähtölaukan, jonka myötä peli oli selvä, mutta sitä aiemmin hevonen kierteli vakuuttavasti Ilkka-ajon voittoon. Pro on kyvyiltään ja kunnoltaan lähdön eliittiä, mutta 40 metrin takamatka tallikaveri Karlakseen nähden tuntuu tosi paljolta. 4 SIIRIN VEETI on kehittynyt suurin harppauksin. Se kiri onnistuneen juoksun jälkeen helposti Toto75-finaalivoittoon Jokimaalla, mutta ei hevosen olemuksesta jäänyt ihan niin hyvä tunne kuin keväällä otettujen voittojen aikaan. Nyt lähtö on tosi kova ja ehkä ihan voittoon asti yltäminen hieman yllättäisi.

 

 

Vihjesysteemit

 

Toto75 (pieni)

1. 10 Rallston (1, 2)

2. 9 Hissun Feeniks (4, 7)

3. 1, 4, 5, 6, 11 (8, 2)

4. 5, 7 (3, 10)

5. 1, 3, 5, 8, 12 (10, 7)

6. 5 Atupem (4, 2)

7. 2, 7 (8, 4)

100 riviä = 5e

 

Toto75 (suuri)
1. 10 Rallston (1, 2)

2. 9 Hissun Feeniks (4, 7)

3. 1, 2, 4, 5, 6, 8, 11 (10, 1)

4. 3, 5, 7, 10 (4, 6)

5. 1, 3, 4, 5, 8, 10, 12 (7, 9)

6. 4, 5 (2, 8)

7. 2, 7, 8 (4, 3)

1176 riviä = 58,80e

 

Päivän Duo

1. Atupem

2. 2, 7, 8

3 yhdistelmää

 

Troikka (7. lähtö)

1. 11 Elvira Damgård

2. 1, 4, 5, 6

3. 1, 2, 4, 5, 6, 8

20 yhistelmää * 0,5e = 10e

 

Troikka (9. lähtö)

1. 3, 5

2. 1, 3, 5, 8, 12

3. 1, 3, 5, 8, 12

24 yhdistelmää * 0,5e = 12e

 

Troikka (11. lähtö)

1. 2, 7

2. 2, 7, 8

3. 2, 4, 7, 8

8 yhdistelmää * 0,5e = 4e

 

 

Vihjeet: Veeti Suomalainen

Käsiohjelma
Yhteistyökumppanimme

  

       

Aikataulut

klo 13:07   LÄHTÖ 1  SH Monté tasoitusajo 2140 m p. 20 000 e. +  20m/ 30 000 e. pt. 60 m.

MT hevoset / montén SM-karsinta

klo 13:28   LÄHTÖ 2  LV tasoitusajo 2140 m. p. 2000 e. + 20 m/ 3500 e. enintään 5500 e. Etusija 3-4 vuotiaat & Suomessa syntyneet

Valjaskulma

klo 13:50    LÄHTÖ 3  LV  ryhmäajo 2140 m Avoin

Veikon Kone Joensuu / Vermon Kuuma Cup

klo 14:15    LÄHTÖ 4  KV ryhmäajo 2140 m enintään 7500 e. Etus. Suomessa syntyneet

Mainoskilpi Muhonen

klo 14:45    LÄHTÖ 5  LV ryhmäajo 1640 m enintään 80 000 e.

Pintaa Oy

klo 15:05   LÄHTÖ 6 KV tasoitusajo 2140 m p. 60 000 e. + 20 m/ 60 000 e. enintään 120 000 e.

Hevari

klo 15:25   LÄHTÖ 7 LV ryhmäajo 2140 m enintään 60 000 e. Tammalähtö

Saher-aidat

klo 15:45   LÄHTÖ 8  KV tasoitusajo 3140 m p. 15 000 e. + 20 m/ 15 000 e. enintään 30 000 e. Etusija Suomessa syntyneet

KOFF

 

klo 16:05   LÄHTÖ 9 LV ryhmäajo 2140 m enintään 34 000 e.

Speedex

klo 16:25   LÄHTÖ 10 LV ryhmäajo 2140 m Avoin.

XXXIII Joensuu-ajo

klo 16:45   LÄHTÖ 11 KV tasoitusajo 2160 m p. 20 000 e. 20 m/ 50 000 e. 40 m / 450 000 e. enintään 450 000 e. Tammat 20 m hyvitys

6v Aarne Rauman muistoajo & Kuusivuotiskunkku

 

 

 

Ravintolatarjonta

Ravintola Linnunradan menu

Kylmäpöytä

Karamellisoitua porsasta (G, M)

Omenamajoneesia (G, L)

Chilimarinoitua katkarapusalaattia (M, G)

Helmikanacaesar (G, L)

Ruohosipulikrutongit (M)

Melonia ja vihreää salaattia (M, G)

Tomaattivinaigrette

 

Kaurachiabattaleipää, nokkoslevitettä (L)

 

Jäävettä

Sitruunalimonadia

 

Lämminruoka

 

Naudan brisketiä ja paistettuja korvasieniä (L, G)

Viskikastiketta

Kasvisgratiini kesän kasviksista (L, G)

Savuperunoita

 

Jälkiruoka

 

 Suklaamansikkarifle (L)

Juustoa ja hedelmiä

Kahvia/teetä

 

38 €/hlö

                                          

Kilpailijainfo

Varikon katoslistat julkaisemme viimeistään ravipäivänä ja sen löydät nettisivujemme uutisista tästä linkistä. Tarkemmat ratatiedot päivitämme ravien alla ja tietenkin viimeistään myös ravipäivän aamuna sekä sosiaalisen median kanaviimme että sivuillemme. Nämä lisätiedot löytyvät näppärästi aina nettisivujemme etusivulta tai tästäpä näin: Ajankohtaista > Rataolosuhteet.

Ohjeet kilpailijoille ja lisätiedot varikkoalueemme palveluista olemme koonneet sivuillemme tänne: Raviurheilu > Kilpailijainfo. Mitä kysyttävää sinulla ilmeneekin, ennen raveja toimiston väkemme tavoitat parhaiten puhelimitse (yhteystiedot löydät sivun alalaidasta) ja ravipäivänä henkilökuntamme on käytettävissäsi.

Lämpimästi tervetuloa kilpailemaan Linnunlahdelle!

Tekemistä lapsille
- Keppareiden kiihdytysajo etusuoralla 12:50
- Keppareiden estekisa viheriöllä
- Poniajelua ja ratsastusta
- Tamma ja varsa näytillä
- Hevosmaailma avoinna
- Keppareiden terveystarkastuspiste Hevosmaailmassa

Liitteet

Verkkokaupasta liput ja fanituotteet

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK