Maanantairavit 4.10.2021

Autolähdöt Suomessa 61 vuotta - Tervetuloa Linnunlahden maanantairaveihin!
Joensuun Ravit
04.10.2021 18:00 - 04.10.2021 22:00
Joensuun Ravirata, Linnunlahdentie 5, Joensuu

Näissä raveissa juhlistetaan autolähtöjä, joita on ajettu Suomessa jo vuodesta 1960. Ensimmäinen autolähtö on ajettu Linnunlahdella 61 vuotta sitten. Lue lisää autolähtöjen historiasta:

Autolähdöt Suomessa 1960-2021 - Joensuusta se kaikki alkoi

 

KÄSIOHJELMA

 

Tervetuloa Linnunlahdelle tai vastaanottimien ääreen!

Tapahtuman hintatiedot

Liput 10 €, alle 16-vuotiaat maksutta
Ravintolakatsomon pöytäpaikka (sis. ruokailu) 15 €
Sisäänpääsy Joensuun Raviradan ja Hippoksen kausikorteilla

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton

Jaa tapahtuma

Vihjeet

1. lähtö:

A) 1-2 B) 5-4-7-3-8

1 TÄHTINEITO on lahjakas aloittelija. Kuopiossa se oli oikein hyvä kolmas parantaen ennätystään roimasti. Se on lähtenyt voltista reippaasti matkaan askeleiden osuessa lankulle se ei varmasti jää tässäkään jalkoihin. Tosin tässä lähdössä juoksunkululla ei ole kauheaa merkitystä. 2 SÖRKÄN JÄTKÄ laukkasi Kouvolassa lähtösuoralla pahoin. Ori oli kuitenkin vielä hyvä kolmas polkien viimeisen kierroksen 33-kyytiä läpi ja näytti, että vauhtia siltä näihin lähtöihin löytyy ihan riittävästi. 5 KIHOTTO jäi uran avauksessa niukasti kakkoseksi. Esitys oli kuitenkin hyvä ja ruuna voi startti alla jopa parantaa, mutta niin pitääkin, jos suosikkikaksikolle mielii pärjätä.

 

2. lähtö:

A) 1-9 B) 4-11-5-2-3-8-6-7-10

1 RUN RUNAWAY kiri porukan hänniltä päättyi viimeksi laukkaan, mutta toissakerralla se kiihdytti heti keulapaikalle, josta hallitsi lähtöä maaliin saakka erittäin varmasti. Nyt sillä on hyvä sauma päästä heti kiihdytyksessä keulapaikalle, josta kyvykkään oloisen aloittelijan tulisi vetää tätä lähtöä pitkään. 9 LIGHTNING LUCA tuli kovatasoisessa Teivon kriteriumkarsinnassa asiallisesti maaliin omaan rutiiniinsa nähden. Kouvolassa se oli kelpo kakkonen johtavan takaa reippaan matkavauhdin päätteeksi ja kuuluu olla tässä yksi suosikeista. 4 E.V. ANGIE voitti paikallisravistarttinsa johtavan takaa. Kuopiossa se oli keulasta asiallinen kolmas, mutta pikkaisen kangistui viimeisellä viidelläkymmenellä metrillä. 11 CARISSIMA KESS tulee tähän aika pitkällä starttivälillä. Uran avauksessa tamma oli ihan asiallinen kakkonen, mutta tuolta lähtöpaikalta se tarvitsee juoksunkulkuun onnekkaita tapahtumia noustakseen ohi suosikkien.

 

3. lähtö:

A) 1 B) 2-7-4-6

1 KARJALAN KEISARI pystyisi menemään täyden matkan jopa alle 30-vauhtia, mutta epävarmuus vaivaa sitä jatkuvasti. Nyt pitemmällä juostavalla matkalla sen ravatessa 5-vuotias nähdään lopussa varmasti korkealla. Tosin pienessä lähdössä lyhyt laukkakaan ei välttämättä vie täysin mahdollisuuksia kärkisijoille nousemisesta. 2 HOVINEITONEN on tähän ihan hyvä hevonen ja ravatessaan voisi jopa riittää korkealle. Tosin hevosen suoritukset ehkä hieman ailahtelevat. 7 HOVILAN VALTTI oli oikein hyvä toinen Lappeessa. Juostava matka sille passaa ja samanlaisena mitä edellisessä se ei ole ulkona tässäkään. 4 LUXEN omaa kyllä potentiaalia parempaan, kuin taulu kertoo, mutta ei hevosen meno nyt ole viime aikoina oikein lähtenyt menemään toivotulla tavalla.

 

4. lähtö: TOTO5-1

A) 10-9 B) 5-2-8-6-7

Tasaisen lähdön rankingkärjeksi nostetaan 10 HURMAN VIESKER, joka Forssassa sekosi askelissaan ja laukkasi, mutta Vermossa voitto tuli hienolla tuloksella. Vahva menijä kiertää tässä takarivistä korkealle ja Seppo Suurosen valmennettavat kilpailee tällä hetkellä huippuvireessä, joten vahvaa panosta Hurman Vieskeriltä tulee odottaa. 9 PARAPARA oli Lappeessa keulapaikalta ylivoimainen, eikä samanlaisena häpeä tässäkään. Parapara on edellä mainitun tapaan vahva menijä. 5 LIISINKO on pärjännyt hienosti jo pidemmän aikaa. Viimeksi se jyräsi niukkaan voittoon 26,0-lopetuksessa. 2 TUULI-EIKKA tulee aina vahvasti loppua ja etenkin jos tässä innostuttaisiin pitämään reipasta matkavauhtia se suosisi Mikko Miettisen valmennettavaa. 8 TULIOPAALI on aloittanut hienosti Miika Tenhusen valmennuksesta. Oulussa se kävi aika virtavana johtavan rinnalla, joten Raitala joutui kääntämään tamman keulahevosen kantaan, josta lopussa kiriväylät eivät auenneet.

 

5. lähtö: TOTO5-2

A) 4 B) 7-9-11-1-3-2-6-8

4 HANDSOME ROB sai hyvän lähtöpaikan, joten on lähdön suosikki. Mainiossa kunnossa kisaava ruuna pääsee hyvin matkaan ja etenee tässä todennäköisesti keulapaikalle. Se osaa tulla kyllä monenlaisella juoksulla, kuten viime kerralla nähtiin. 7 SPECIAL POINT on tähän hyvänä päivänään kova hevonen, mutta viimeisissään se on ollut hieman tasainen. Se on nyt saanut pari starttia kroppaansa tauon jälkeen, joten vire voisi alkaa olla nousussa. 9 FIGHT BACK voitti Kuopiossa varmasti ja samanlaisena ei olisi ulkona tässäkään. Tosin nyt kuski heikkenee viime startista. 11 JONTTE JUNIOR ei viimeisessään kisassa pystynyt parhaimpaansa, mutta parhaimmillaan ollessaan kiertää takaakin korkealle. Lähdön matkavauhti ei välttämättä tule olemaan kovin reipasta, mikä kyllä merkittävästi vaikeuttaa ruunan tehtävää. 1 RAINBOW GIANT ei hyvältä paikalta ole ulkona, mutta viimeisistä suorituksista sen tulee parantaa riittääkseen tässä. Viilenevät kelit kuitenkin lienevät olevan hevosen mieleen.

 

6. lähtö: TOTO5-3

A) 2 B) 6-1-4

Vaikka 2 ELLIN SISU palaa tähän tauolta sen kuuluu olla heti selkeä suosikki asetelmien suosiessa. Mailin matka sopii sille, mutta tauolta sen käytökseen kuitenkin aina liittyy pieniä kysymysmerkkejä. Keulasta se vetäisi tätä lähtöä kyllä pitkään. 6 KOSKELAN AKSELI näytti viimeksi selkeitä nousukunnon merkkejä voittaessaan varmasti. Matka sopii hevoselle, mutta ei suosikin lyöminen ulkopuolelta tässä ole helppoa. 1 VAELLUS oli viimeksi ihan asiallinen kakkonen, mutta onnistuneen reissun päätteeksi sen olisi pitänyt pystyä paremmin haastamaan voittaja. Viime starttien perusteella se jää tässä haastaja osastoon. 4 ENON VILPPI on kisannut jatkuvasti kovissa tehtävissä ja sen myötä hevoselta voisi odottaa vahvaa panosta. Sillä on kuitenkin nyt useampi poisjäänti alla, joten oriin tarkkavire on kysymysmerkki.

 

7. lähtö: TOTO5-5, PÄIVÄN DUO-1, TROIKKA

A) 1-10 B) 5-2-4-11

1 GOGNAP lähtee näistä asemista matkaan mailille suosikkina, mutta sen vire on pieni arvoitus. Kajaanissa se kierteli ihan mukavasti neljänneksi ja Oulussa tuli laukka heti kiihdytykseen. Gognap onnistunee alussa puolustamaan keulapaikan, josta sen tulisi kamppailla ihan voitosta. Tosin lähtökiihdytyksessä saattaa tulla kovaakin painetta sillä eturivissä on pari muutakin nopeaa avaajaa. Ylivauhdista ainakin hyötyisi 10 RHAPSODY POINT, joka pääsee takarivistä matkaan nopean Carmalt Mustangin takaa. Tamma on tähän lähtöön hyvä hevonen, mutta päässyt kisaamaan urallaan valitettavan katkonaisesti. 5 CARMALT MUSTANG jäi viime startista pois oltuaan kipeä. Se lähtee kovaa ja pyrkii pääsemään kiihdytyksessä sisäradalle. 2 HELLO KENT ei ole viimeisissään menestynyt, mutta juoksunkulutkin ovat olleet aika haastavia. Nyt se saanee hyvältä paikalta reissun lähempänä kärkeä, josta hakee yllätystä. 4 ILOS SILMARILLION on muuttanut takaisin omistajansa valmennukseen. Kaiken ollessa kohdallaan se on mahdollinen menestyjä tässä.

 

8. lähtö: TOTO5-5, PÄIVÄN DUO-2

A) 5-4-9-10 B) 2-1-6-8

5 BOULDER LUKE kiri Kuopion tauolta paluu startissa vahvasti maaliin ja oli hyvä toinen. Se lähtee reippaasti matkaan ja Jarkko Kervinen tähdännee hevosella keulapaikalle, josta se voisi vetää tätä lähtöä pitkään. 4 CALLELA IKAROS sai Kajaanissa keulapaikalta kovaa prässiä, jonka seurauksena taipui lopussa. Nyt reissusta on tulossa tasaisempi, jollaisella hevosen ei pitäisi olla ulkona. Tosin suht pitkä starttiväli mietityttää hieman. 9 MR DEAUVILLE palasi vaisumman kisan jälkeen Kuopiossa tasolleen ottaen komean voiton. Hevonen ei ole vaikuttanut starteissa kaikista helpoimmalle ajettavalla, joten siinä mielessä vieras kuski on jonkinasteinen kysymysmerkki. 10 NIGHT HALL olisi tähän parhaimmillaan ollessaan kova hevonen, mutta pitkä starttiväli ja viimeisimmän startin vaisuuden myötä se on tähän vaikea arvioitava. 2 SAHARA TRUE LIES on esiintynyt asiallisesti viimeisimmissään, mutta tamma kyllä tarvitsee todella tarkan reissun ihan voittoon asti riittääkseen.

 

9. lähtö: TROIKKA

A) 4-8-12 B) 2-6-5-7-11

4 SMOKIN RIDE on nyt saanut muutaman startin kroppaansa pitkän tauon jälkeen ja parantaa kaiken aikaa. Hyvältä lähtöpaikalta se saa varmuudella hyvän reissun, jollaisella ruunan tulisi kamppailla ihan kärkisjoista. 8 CASTLE IN THE SKY on erittäin vahvassa kunnossa ja on hyvä hevonen tähän lähtöön. Oulussa se laukkasi sisäradalla voimissaan loppukaarteessa. Lähtöpaikka on turhan ulkona, mutta juoksun onnistuessa kauden avausvoitto voisi tullakin tässä. 12 TAZER kisasi viimeksi aika kovassa ylisarjassa, jossa tuli takajoukoissa viimeiset 700 metriä 15-kyytejä rullaillen maaliin. Nyt sarjamääritys on viime kertaa sopivampi, joten hevoselta voisi odottaa vastuksenkin puolesta sopivassa tehtävässä tässä vahvaa panosta, mutta toki paikka on aika vaikea. 2 EXPRESS EVE olisi parhaimmillaan keulapaikalta, eikä sen pääsy sinne ole mahdottomuus. Toki muutama aika kova hevonen on ennakolta kieltämättä vastassa. 6 ROYAL DATE ei parhaimmillaan ollessaan häpeä lähdön suosikeille. Nyt se kuitenkin palaa tauolta, joten jää haastajaosastoon. Kengittä tamma olisi parhaimmillaan.

 

10. lähtö:

A) 5-10-4 B) 7-8-2-9-1

5 SOLOMON JOE aloittaa tässä uusista käsistä. Hyvältä paikalta siltä voi heti odottaa hyvää suoritusta. 2640 metrin juostavan matkankaan ei pitäisi olla ruunalle ongelma. 10 MR MIDNIGHT jaksoi viimeksi puristaa pitkän kirinsä päätteeksi totoon. Nyt tehtävä vaikuttaa taas sille, että ruuna joutuu takarivistä haalarihommiin. 4 PENNYMAKER on parantanut otteitaan viime aikoina ja on myös tähän tehtävään oikeinkin hyvä menijä. Toki nyt uran ensimmäinen autolähtö tuo hevoselle jonkinlaisia kysymysmerkkejä ja niinpä harjoituslähtö kannattaa seurata, mikäli sellainen ajetaan. 7 WAT ARUN AX kisaa myös vahvassa vireessä. Toki viimeaikaiset lähdöt ovat olleet sille aika sopivia tasoltaan, kun taas nyt vastassa on muutama oikeinkin hyvä vastustaja. 7 E.V. ANDY on saanut tauon jälkeen pari starttia kroppaansa ja valmentajan kommenttien perusteella sen tulisi parantaa niiden myötä. Nyt kuitenkin lähtöpaikka on hevosta vastaan.

 

11. lähtö: TROIKKA

A) 5-12-1 B) 11-8-10-6-3-2

5 YWONNE CROFT tuli viimeksi kirinsä hyvin maaliin asti ja samanlaisena kamppailee tässäkin kärkisijoista. Se ei ole mikään rakettiavaaja alussa, mutta tuskin juoksu tuolta paikalta kovinkaan vaikeaksi menee. 12 BOULDER ARTEMIS on tähän lähtöön erittäin hyvä hevonen, mutta lähtöpaikka on jälleen ikävä. Villinmiehen tammakilvan karsinnassa se piti taustalla läpi matkan vauhtinsa hurjan An-Dorran voittaessa keulapaikalta. 1 LEEMARK’S HECTOR voitti viimeksi hienosti yllättävän hyvin lähtöasetelmiin nähden menneen juoksun myötä. Nyt se on päässyt pitkästä aikaa eturivin lähtöpaikalle, josta siltä voi odottaa hyvää suoritusta. Toki se ei ole ollut alussa kaikista nopein, joten keulaa se ei saa puolustettua, mutta Heikki Laakkonen pyrkineekin vain alussa nostamaan hevosen toiselle radalle. 11 COPPER CLOUD menestyi kesällä Kajaanissa hienosti, mutta viimeisissään starteissa meno ei ole ollut yhtä vakuuttavaa. 8 BIG BOWL kamppailee aina sitkeästi maaliin saakka, mutta tuolta lähtöpaikalta juoksun onnistuminen tahtoo olla aika tuurissaan.

 

 

Vihjesysteemit

Toto5 (pieni)

1. 2, 5, 8, 9, 10 (6, 7)

2. 4 Handsome Rob (7, 9)

3. 2 Ellin Sisu (6, 1)

4. 1, 10 (5, 2)

5. 4, 5, 9, 10 (2, 1)

40 Riviä = 4e

 

TOTO5 (suuri)

1. 2, 5, 8, 9, 10 (6, 7)

2. 4, 7 (9, 11)

3. 2 Ellin Sisu (6, 1)

4. 1, 2, 4, 5, 10 (11, 7)

5. 4, 5, 9, 10 (2, 1)

200 Riviä = 20e

 

Päivän Duo

1. 10 Rhapsody Point

2. 4, 5, 9, 10

4 Yhdistelmää

 

Troikka (7. lähtö)

1. 1, 10

2. 1, 2, 4, 5, 10

3. 1, 2, 4, 5, 10

24 Yhdistelmää * 0,5e = 12e

 

Troikka (9. lähtö)

1. 4 Smokin Ride

2. 8, 12

3. 2, 5, 6, 7, 8, 12

10 Yhdistelmää * 0,5e = 5e

 

Troikka (11. lähtö)

1. 1, 5, 12

2. 1, 5, 12

3. 1, 5, 8, 10, 11, 12

24 Yhdistelmää * 0,5e = 12e

 

Vihjeet: Veeti Suomalainen

 

 

 

 

Aikataulu

Päivän ravilähdöt

klo 17:40    A-Ponit tasoitusajo 1140 m 2.40,0 +20m/2,5 s

klo 17:30   koelähtö yhdistetty tasoitusajo 2140 m Avoin.

klo  18:07   LÄHTÖ 1 KV ryhmäajo 2140 m enintään 1200 e

klo 18:27    LÄHTÖ 2 LV ryhmäajo 2140 m enintään 1300 e.

klo 18:47    LÄHTÖ 3 KV ryhmäajo 2640 m enintään 4000 e.

klo 19:10    LÄHTÖ 4 KV ryhmäajoajo 2140 m enintään 12 500 e.

klo 19:31    LÄHTÖ 5 LV ryhmäajo 2140 m enintään 14 000 e.

klo 19:52    LÄHTÖ 6 KV ryhmäajo 1640 m AVOIN Black Horse / Autolähdöt Suomessa 61 vuotta  

klo 20:13    LÄHTÖ 7 LV ryhmäajo 1640 m enintään 25 500 e.

klo 20:34    LÄHTÖ 8 LV tasoitusajo 2140 m Autolähdöt Suomessa 61 vuotta enintään 85 000 e.

klo 20:54    LÄHTÖ 9 LV ryhmäajo 2140 m enintään 14 000 e.

klo 21:09    LÄHTÖ 10 LV ryhmäajo 2640 m enintään 3500 e. 

klo 21:24    LÄHTÖ 11 LV ryhmäajo 2140 m enintään 7000 e.

 

Ravintolatarjonta

Ravintola Linnunradan Menu

Papusalaattia (m, g)
Juustosalaattia (l, g)
Coleslaw-salaatti (m,g)

Vesi, mehu
Leipää ja nachoja
Levitettä

Meksikolaista kanaa
Riisiä ja kvinoaa
Guacamolea
Salsaa (m, g)

Chilillä maustettu suklaamousse (l, g)

Kahvi / tee

15 €

Lisäksi paikan päällä avoinna ravintolakatsomon kahvila ja grilli sekä Terassiravintola. Varikkoalueella kilpailijoita palvelee Tallikahvio.

Kilpailijainfo

Hyvä tietää

Suosittelemme osallistumismaksun maksamista etukäteen. Se käy näppärästi millä vain laitteella verkkoon pääset osoitteessa www.osallistumismaksu.fi

Ohjeet kilpailijoille ja lisätiedot varikkoalueemme palveluista olemme koonneet sivuillemme tänne: Raviurheilu > Kilpailijainfo. Mitä kysyttävää sinulla ilmeneekin, ennen raveja toimiston väkemme tavoitat parhaiten puhelimitse (yhteystiedot löydät sivun alalaidasta) ja ravipäivänä henkilökuntamme on käytettävissäsi.

Katoslistat

Varikon katoslistat julkaisemme viimeistään ravipäivänä ja sen löydät nettisivujemme uutisista tästä linkistä.

Rataolosuhteet

Tarkemmat ratatiedot päivitämme ravien alla ja tietenkin viimeistään myös ravipäivän aamuna sekä sosiaalisen median kanaviimme että sivuillemme. Nämä lisätiedot löytyvät näppärästi aina nettisivujemme etusivulta tai tästäpä näin: Ajankohtaista > Rataolosuhteet.

 

Lämpimästi tervetuloa kilpailemaan Joensuun raviradalle!

Liitteet

Autolähdöt Suomessa 61 vuotta - tutustu Joensuun raviradan historiaan

Tästä lukemaan
Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK