Kavioliiga-ravit & Sanomalehti Karjalainen -ajo

Linnunlahden Kavioliigaravit ja perinteinen Sanomalehti Karjalainen -ajo
Joensuun ravirata
19.03.2022 13:00 - 19.03.2022 17:00
Joensuun ravirata, Linnunlahdentie 5, Joensuu

Kavioliiga-ravit ja suomenhevosten suurkilpailu Sanomalehti Karjalainen -ajo. Ravipäivä täynnä huippuhevosilla kaikkiaan kahdessatoista lähdössä ponit mukaan lukien.

Ravintola Linnunrata tarjoaa loistavat puitteet ravielämykseen maittavan buffet-pöydän kera. Perheen pienimmille Hevosmaailma tarjoaa puuhakkaan päivän keppihevosten seurassa. Lisätiedot ravipäivämme aikatauluista ja tarjonnasta löydät tältä sivulta.

KÄSIOHJELMA

 

Tervetuloa Linnunlahdelle!

Tapahtuman hintatiedot

Liput 15 €, alle 16-vuotiaat maksutta
Ravintolakatsomon pöytäpaikka (sis. ruokailu) 30 €
Sisäänpääsy Joensuun Raviradan ja Hippoksen kausikorteilla

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton

Jaa tapahtuma

Vihjeet

1. lähtö:

A) 13-11-5-4 B) 10-15-14-1-2-8-12-16-7-6

Iltapäivä käynnistyy tasaisella suomenhevosvoltilla. 13 VELVET on tahkonnut tasaisen hyvää työtä ja voi tässä kiertää voittoon asti, jollei juutu liikenneruuhkiin. Edellisissään se teki kelpo kiri 4. ja 3. ulkoa. 11 FUEGO kiri Oulussa 3. sisältä mukavasti ja parantaa edelleen startteja saadessaan. 5 SINKUN CUNKKU on vauhdikas, mutta riivatun epävarma. Pruuvi kannattaa katsoa tarkasti. Ravin sujuessa kaikki on mahdollista. Paalulta karkuun koettava 4 MELEKO RINSESSA laukkasi Killerillä keulasta kesken voittokamppailun.

2. lähtö:

A) 2-1-9 B) 7-12-3-4

2 CALL IT JULIO on kyvykäs aloittelija, joka saa suoraan tauolta vihjeen. Ruuna vakuutti toukokuun voitoissaan, mutta sen jälkeen ongelmat astuivat kuvaan. Jos suosikki suorittaa suoraan tauolta kykyjensä edellyttämällä tavalla, se pystyy palaamaan sopivassa lähdössä voittojen tielle. 1 RIVERCAPES WAY on myös tehnyt hyvää työtä aina ravin maistuessa. Kuopiossa se laukkasi maalisuoran alussa kesken kirinsä. 9 LIKE A DYNAMITE pystyy myöskin hyvänä päivänään paljon, mutta sekin tulee tauolta.

3. lähtö:

A) 8 B) 9-10-7-3-1-6-2-4-5-12

8 BOSSE NICE hallitsi viimeksi johtopaikalta. Sinne se saattaa edetä nytkin kasikaistasta huolimatta, ja sen jälkeen ovat ohittajat harvassa. 9 MR MIDNIGHT kamppaili viimeksi keulasta sisukkaasti ja hävisi voitonkin vain äärimmäisen täpärästi. Nyt tiedossa on maukas selkäreissu ja sen jälkeen mahdollisesti kaksarisija. 10 AMIRAAL VICTOR on elämänsä lyönnissä. Oulun voitto tuli pitkällä kierroksen mittaisella kirillä 4. ulkoa, ja tototaistoon ruuna rynnii nytkin.

4. lähtö:

A) 4-12 B) 3-1-7-5-10-2-6-11

4 CERESTHEE on erinomainen tamma. Oulun kirivoitossa se oli hämmästyttävän hyvä leiskautettuaan 5. ulkoa kilometrin kiertelyllä ylivoimaisesti ykköseksi. Viimeksi tamma oli keulasta toinen, kun takaa iskenyt 1 GODDESS DIONE pääsi täpärästi edelle. Nyt osat ovat vaarassa vaihtua ja koko matkan johtoon on oiva sauma. 12 CALL IT FIGHTER kiertää lähelle, jos kärki sortuu yhtään ylinopeuteen. Ylivieskassa ruuna eteni ajoissa keulaan ja loisti lopussa.

5. lähtö:

A) 10-13-14-4-1 B) 12-2-5-3-7

10 HOPEUSTEPONALEGO on 75-avauskohteen ykkösnimi. Kovakirinen ruuna tuli Kuopiossakin 4. ulkoa rehdisti perille saakka yltäen kolmanneksi. Mikäli Santtu Raitala saa säästää jenkkipojan pätkän maalisuoralle, ovat muut ihmeissään. 13 SAHARA SANDSTORM elää puolestaan voimillaan, ja sillä ajettaneen ajoissa eteenpän. Ruuna tuli viimeksi Teivossakin 4. ulkoa lujaa maaliin saakka ja ylsi Titon voittamassa kovassa kisassa kolmanneksi. 14 MARTIN DE BOS on jokerikortti. Kuopion kisa vesittyi lähtölaukkaan, joten päivän vire on edelleen kysymysmerkki. Kapasiteetiltaan Vincennesissäkin voittanut ori on lähdön ykkösnimi. Edellisellä Joensuun vierailullaan kesäkuussa 2017 Martin De Bos oli ylivoimainen, silloin se kilpaili Joni-Petteri Irrin valmennuksessa ja palkintorahaa oli kerättynä ennen tuota kisaa 4000 euroa.

6. lähtö:

A) 5-2 B) 10-15-11-7-14-3-12-13-1-6-8

5 WALENE jäi Kuopiossa 2. ulkoa takakaarteessa vaille vetoapua. Siitä se oli viimeisellä takasuoralla vyörymässä jo kärkeen, kun laukka yllätti ja vesitti suunnitelmat. Mikäli ravi nyt maistuisi koko matkan, ei kovakuntoinen tamma kovin kauaksi voi voitosta jäädä. 2 VILLILEMPI tähyää paalulta johtoon ja pyrkii vetämään porukkaa maaliin saakka. Tamma oli Mikkelissä 5. ulkoa kierroksen mittaisella kirillä aivan kelpo neljäs, ja tuntuu saavan kaiken aikaa lisää kovuutta. Walenen laukatessa Villilempin osakkeet nousevat kuin hississä, sillä pitkien takamatkojen oriilla ja ruunilla riittää kierrettävää. 10 TUULI-EIKKA kannattaa huomioida ajoissa, mikäli etsii kupongilleen hyvää yllätysrastia. Oriilla on hurjat vauhtivarat, mutta juoksunkulut menevät järjestään turhan vaikeiksi.

7. lähtö:

A) 6-1-5 B) 2-4-11-15-14-13-10-7

6 SUNRISE VALKYRIA parantaa otteitaan kaiken aikaa ja on ylisarjasta huolimatta rankingin kärkinimi. Voitoista kaksi ensimmäistä tuli keulasta ja viimeisin 75-lähdöstä vakuuttavalla tavalla 2. ulkoa. Tamma lähtee reippaasti matkaan, saa jälleen hyvän reissun kärkipäässä ja rynnistää lopussa lähelle voittoa. 1 MUSKA pyrkii paalulta johtamaan koko matkan ajan. Edellisestä startista on reilu kuukausi aikaa, joten päivän vire on hienoinen arvoitus. Tamma on voittanut yli puolet starteistaan, joten se on joka tapauksessa huomioitava ajoissa. 5 LA DONNA PERFETTA tsemppasi viimeksi rehdisti perille johtavan rinnalta. Tamma tekee takuuvarmaa työtä startista toiseen, ja ansaitsisi jossain kohtaa voitonkin.

8. lähtö:

A) 1 B) 9-6-11-7-2-3-5-10

1 SLIPPERY RUNAWAY jää mailin matkalla ykkösraiteelta vihjesysteemin varmaksi. Räväkkä ruuna oli Turussa vakuuttava johtopaikalta, ja tässäkin reseptinä lienee koko matkan johto. Pikamatkalla pannu saa kiehua vähän ylikin, eivätkä muut silti ehdi saavuttaa Slippery Runawayta. 9 NAZARETH spurttasi viimeksi voittoon 4. sisältä. Se yrittää kiihdytyksessä Slippery Runawayn perään 2. sisälle, ja aikeen onnistuessa tamma pystyy tietysti paljoon. 6 REBEL RAPID avaa myös lujaa ja tähtää sisäradalle. Sinne päästessään viimeksi 5. ulkoa asiallisen kirin tehnyt ruuna on totohevosia.

9. lähtö:

A) 3-10-9 B) 2-1-11-7-5-4-6

3 VENNELMON VARMA tähtää johtopaikalle, mistä sillä on mahdollisuus johtaa lähtöä maaliin saakka. Edellisissä kisoissaan se on juossut 3. ulkona, mistä tamma on suorittanut lähinnä tasaisesti. Kärkipaikalta se venyy kuitenkin parhaimmillaan erinomaisiin esityksiin, ja sopivan näköisessä tehtävässä Janne Räisäsen ajokki nousee suosikiksi. Varmaksi siitä ei kuitenkaan ole, sillä tamman huippuvire on vielä antanut odotuttaa itseään. 10 MYRSKYRI voitti toissa vuonna 13 kertaa, mutta viime kaudella voittosarake jäi nollille. Kunto on kuitenkin nousussa. Mikkelin kolmossija irtosi kelpo suorituksella johtavan takaa, ja viimeksi ruuna jäi 3. sisälle hyvän näköisenä pussiin. Kirivaiheessa Myrskyri tykittää mukaan voittokahinoihin. Myös hyvää työtä halki talven tehnyt 9 VALTROKS kuuluu A-kalustoon. Kuopiossa se oli vielä tasainen keskijoukoista, mutta parantaa varmasti saatuaan pikkuhuililta yhden startin kroppaansa.

10. lähtö:

A) 2 B) 5-1-9-8-4-7-6

Kierroksen varmin voittaja on Turussa johtavan rinnalta hurmannut 2 DEANGELO. Nyt Ari Moilanen kaasuttaa hirmukuntoisella ruunalla suoraan startista johtopaikalle, jonka jälkeen lähtö on voiton suhteen pitkälti ajettu. Paikkaa johtavan takaa kärkkyy 1 WASA WARRIOR, jonka jälkeen piikki-selkä-pari olisi lähellä toteutumistaan. Eturivissä on kuitenkin muitakin nopeita avaajia, kuten 4 ROBERTO DIVER. Jos se onnistuu livahtamaan sisäradalle suosikin peesiin, vaikeutuu Wasa Warriorin tehtävä. Niinpä rankingissa kakkossijalle kiilaa Kuopiossa 3. ulkoa 700 metrin kirillä voittoon marssinut 5 KURRI JARI BOKO, joka pystyy kaksarikahinoihin johtavan rinnaltakin. Keulasta vakuuttanut 9 MINTO’S DON JUAN on nyt takarivistä erilaisen tehtävän edessä.

11. lähtö:

A) 5-8-6-3-1 B) 4-7-9-2

Järjestyksessään 39. Sanomalehti Karjalainen-ajo on kerännyt viivalle taas hienon kokoonpanon. Suosikki on talvella tyylikkäästi esiintynyt 5 KARTIER, joka voitti kisan viime vuonna. Kuopiossa se vyöryi voittoon johtavan rinnalta, ja vaikka ori jäisi samoihin asemiin tässäkin kisassa, kykenee se edelleen jatkamaan tolppaputkessa. Parasta tietysti olisi Kartierin kannalta, jos se Lappeen tapaan pääsisi johtopaikalle, mutta sinne ei taida olla asiaa. 1 KOSKELAN AKSELI voitti kisan vuonna 2019 koko matkan johdon jälkeen, ja pyrkii uusimaan temppunsa. Loistoasemista se on vaarallinen, Kuopion kakkossija irtosi nimenomaan kärkipaikalta. Rankingissa kaksikon väliin kiilaavat tauolta vielä tasapaksusti esiintynyt 8 VIXELI, joka varmasti parantaa startti alla ja jyrää lopussa mukaan voittomatsiin, positiivisilla tiedoilla starttiin tuleva Ruunaruhtinas 6 STALLONE sekä jatkuvasti luotettavaa työtä tekevä ja kärkisijoja takova 3 NYLAND.

 

Toto75-vihjerivi

10, 13, 14, 4, 1 (12,2)
5, 2, 10, 15 (11,7)
6, 1, 5 (2,4)
1 SLIPPERY RUNAWAY (9,6)
3, 10, 9 (2,1)
2 DEANGELO (5,1)
5, 8, 6, 3, 1 (4,7)

45 €

 

Vihjeet laati Lauri Hyvönen

Yhteistyökumppanit

NÄISSÄ RAVEISSA YHTEISTYÖKUMPPANEINA:

     

        

    

   

Ravintolatarjonta

Ravintola Linnunradan Menu

Alkuruokapöytä

Blinejä (L)
Kirjolohenmätimoussea (L, G)
Musta caviart (G, M)
Metsäsienisalaattia (L, G)
Serranon kinkkua ja piparjuurta (L)
Leipäjuustosalaattia (G, M)
Vihannessalaattia, herukkakastiketta (M, G)

Jäävettä, kotikaljaa
Karjalanpiirakoita, munavoita

Lämminruoka

Saksanhirvenpaistia, katajanmarjakastiketta (L, G)
Koskenlaskijaperunaa (L, G)
Paahdettuja juureksia (L, G)

Jälkiruoka

Vaniljarahkavanukasta, saskatoonhilloa
Suklaata
Kahvia/teetä

30 €/hlö

Kavioliigaraveissa pöytävaraus 30 €, ravintolakatsomoon sisältää ruuan seisovasta pöydästä.

 

Tallikahvio

Lindströminpihvit + muusi
Tuoresalaatti

Pizzan voi tilata myös Tallikahvion kautta suoraan varikolle.

 

Lisäksi suolaista ja makeaa kahvin kyytipojaksi raviratamme kahvila- ja grillipisteistä. Katsomorakennuksessa tilattavana pizzaa suoraan Linnunlahden omasta höyryävästä pizzauunista ja makkarakojusta rapsakat kuumat ravimakkarat.

Ravien aikataulu

PÄIVÄN RAVILÄHDÖT

klo 12:00    Koelähtö tasoitusajo yhdistetty  2140 m avoin

klo 12:10    A-Ponit tasoitusajo 1140 m p 2.40.0 + 20 m/ 3,0 s Pohjois-Karjalan Hevosenomistajat / SHKL

klo  13:07   LÄHTÖ 1  KV tasoitusajo 2140 m p. 2500 e +20 m/ 2000 e. enintään 8500 e. Lato

klo 13:28    LÄHTÖ 2  LV  ryhmäajo 2140 m. enintään 3500 e. Pohjois-Karjalan Hevosjalostusliitto Oy

klo 13:50    LÄHTÖ 3  LV ryhmäajo 2140 m enintään 23 000 e. Rajamuovi Oy  

klo 14:15    LÄHTÖ 4  LV ryhmäajo enintään 8500 e. Punamusta

klo 14:45    LÄHTÖ 5  LV tasoitusajo 2140 m. p. 40 000 e. pt. 20 m. Tilitoimisto Ollikainen Oy

klo 15:05    LÄHTÖ 6  KV tasoitusajo 2160 m. p. 13 000 e. + 20 m / 25 000 e. , 40 m 40 000 e. enintään 40 000 e. Vesivek

klo 15:25    LÄHTÖ 7  LV tasoitusajo p. 12 000 e. + 20 m/ 18 000 e. enintään 30 000 e. Finntack

klo 15:45    LÄHTÖ 8  LV ryhmäajo 1640 m enintään 65 000 e. Kiinteistönvälitys Mauri Ahvalo Oy

klo 16:05    LÄHTÖ 9 KV ryhmäajo 2140 m enintään 125 000 e. Speedex

klo 16:25    LÄHTO 10 LV ryhmäajo 2140 m  enintään 145 000 e. VALTRA

klo 16.45    LÄHTÖ 11 KV ryhmäajo 2140 m Avoin KK-22, XXXVIII Sanomalehti Karjalainen ajo

Kilpailijainfo

HYVÄ TIETÄÄ

Suosittelemme osallistumismaksun maksamista etukäteen. Se käy näppärästi millä vain laitteella verkkoon pääset osoitteessa www.osallistumismaksu.fi

Ohjeet kilpailijoille ja lisätiedot varikkoalueemme palveluista olemme koonneet sivuillemme tänne: Raviurheilu > Kilpailijainfo. Mitä kysyttävää sinulla ilmeneekin, ennen raveja toimiston väkemme tavoitat parhaiten puhelimitse (yhteystiedot löydät sivun alalaidasta) ja ravipäivänä henkilökuntamme on käytettävissäsi.

KATOSLISTAT

Varikon katoslistat julkaisemme viimeistään ravipäivänä ja sen löydät nettisivujemme uutisista tästä linkistä.

RATAOLOSUHTEET

Kavioliiga-ravit ajetaan Joensuussa hyvällä talviradalla, jossa on pitävä jääpolanne. Rata vaatii hyvät hokit ja naulaukset. Tarkemmat ratatiedot päivitämme ravipäivän aamuna nettisivuillemme ja sosiaalisen median kanaviimme. Nämä lisätiedot löytyvät näppärästi aina nettisivujemme etusivulta tai tästäpä näin: Ajankohtaista > Rataolosuhteet.

 

Tervetuloa kilpailemaan Joensuun raviradalle!

Videot

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK