Vappuravit 1.5.2023

Linnunlahdella ravataan!
Joensuun Ravirata
01.05.2023 15:00 - 01.05.2023 19:00
Joensuun Ravirata, Linnunlahdentie 5, Joensuu

Liput raveihin myynnissä ennakkoon verkkokaupassamme ja paikan päältä sisääntuloporteilta.  Halutessasi nauttia raveistamme Ravintolakatsomo Linnunradan pöydissä maittavan illallisen kera, hankithan pöytäpaikkasi ennakkoon. Ravipäivänä vapaita paikkoja ei enää välttämättä ole saatavilla. Pöytäpaikan hinta sisältää ruokailun seisovasta pöydästä.

Vappuravien ponilähtö ajetaan 14.30!

KEPPARILÄHTÖ etusuoralla 14.50!

Käsiohjelma alasvetolaatikossa

Tervetuloa Linnunlahdelle!

Tapahtuman hintatiedot

Liput 10 €, alle 16-vuotiaat maksutta
Ravintolakatsomon pöytäpaikka 19 € (sis. ruokailu)
Sisäänpääsy Joensuun Raviradan ja Hippoksen kausikorteilla

Lisätietoja tapahtumasta

Tapahtuma on esteetön
Tapahtuma on ikärajaton

Jaa tapahtuma

Vihjeet

1. lähtö:

A) 10-5 B) 4-9-6-2-11-1-7-8

Takarivi vain hidaste. 10 KÖNIGIN LUISE arvottiin takamatkalle voltin takariviin, mutta ei lähtöpaikan pitäisi tällaisessa tehtävässä olla ongelma. Hevonen oli viimeksi hyvä 40 metrin takamatkalta ja nyt se kohtaa samalta paalulta sopivannäköisen vastuksen. 5 NITROGLYCERINE voisi olla suosikin ykköshaastaja, vaikka alla onkin taukoa. Se kuitenkin näytti jo viime kaudella hyviä otteita. Nyt tamma on viettänyt treenitaukoa, jonka aikana on mennyt oletettavasti eteenpäin. Voltin kolmosrata on hevoselle hyvä lähtöpaikka. 4 FARNESE BLUE ei esittänyt Jokimaalla ihmeitä, mutta tehtävä meni aika vaikeaksi. Hevonen on kyllä tähän ihan pystyvä ja onnistuessaan sen pitäisi kamppailla kärkisijoista. 9 EL HASHTAG teki Mikkelissä kovan juoksun ensimmäisen kaarteen laukan jälkeen. Sen juoksu onnistuu tässä hyvällä todennäköisyydellä, sillä hevonen lähtee voltin juoksuradalta kovaa matkaan. Kengättömyys näytti vaikuttavan tammaan positiivisesti ja samanlaisella balanssilla se on kiinnostava pelihevonen tähän.

 

2. lähtö:

A) 4-6 B) 5-11-10-3-2-12

Mielenkiintoisia aloittelijoita. 4 PAAVOLAN HURMOS polki viimeksi Joensuussa puolihuolimattomasti keulasta 38-tuloksen raskaalla radalla, joten suoritus oli hyvä. Jani Ruotsalainen on muutenkin kehunut 4-vuotiasta potentiaaliseksi aloittelijaksi, joten se tuntuisi tähän lähtöön pärjäävältä hevoselta. 6 TUHTI-KERSANTTI on kuitenkin kova haastaja. Sen nykyinen ennätys ei kerro mitään hevosen kyvyistä, ja ruunan pärjääminen tässä on todennäköistä. Edellinen voitto tuli toiselta vailla vetoapua. 5 VENNELMON SULO marssi laukan jälkeen vielä komeasti voittoon Teivossa ja tyyli oli miellyttävä. Ravilla se pärjää tässäkin, mutta laukkariski on merkittävä. 11 VAELLA nousee takamatkalta rankingin seuraavaksi. Se on mennyt viimeajat mukavasti ja ravatessaan kamppailee totosijoista, mutta voitto voi olla tiukassa, ellei hevoselta löydy uutta vauhtia merkittävästi reservistään.

 

3. lähtö:

A) 5-4 B) 7-1-3

Ravien montélähtö vaikuttaa etukäteen varsin yksinkertaiselta, sillä 5 MEI TAI ja 4 PRIMO AMIR erottuvat etukäteen muusta porukasta. Niistä molemmat ovat pärjänneet montéssa ja tehneet jatkuvasti hyviä suorituksia. Suosikkikaksikko tuntuu etukäteen melko tasaiselta. 7 IDA’S OWEN tulee paussilta, joten kunto on täysi arvoitus. Monte sopii sille ainakin aikaisempien starttien perusteella, mutta näistä lähtökohdista tehtävä kyllä tuntuu kovalta ainakin voittoa ajatellen. 1 NETTIER pyrkii paalulta karkuun takaa tulevia. Sille montélähtö on uran ensimmäinen.

 

4. lähtö: Toto4-1

A) 7-5-6 B) 2-3-4-1

Kolmen kauppa. Toto4-pelin avaus on suosikkien puolesta melko tasainen, mutta etukäteen suosikiksi nousee 7 BISMARCK COMERY, joka otti viimeksi Joensuussa startatessaan komean voiton johtavan rinnalta. Edellisstarttinsa se juoksi Seinäjoella kovatasoisessa hopeadivisioonafinaalissa, mutta tehtävä meni vain mahdottomaksi hevosen juostua kaukana kärjestä. Kuntonsa puolesta se riittää tässä pitkälle ja Iikka Nurmonen pyrkinee sillä alussa hanakasti eteenpäin kohti keulapaikkaa. 5 EXUBERANCE voitti Kuopiossa tyylikkäästi, mutta täytyy muistaa, että juoksukin meni sen kohdalla nappiin. Volttilähtö aiheuttaa kuitenkin sen kohdalla kysymysmerkkejä, sillä ruuna ei ole paras voltista avaaja ja sillä on jopa laukkariski. 6 TAPIRO JET ei vielä Oulun kausiavauksessa esittänyt ihmeitä keulasta, mutta vanha hevonen varmasti piristyi startin myötä. Nyt siltä riisutaan vielä alustavan tiedon mukaan kenkiä, joka on tälle iso etu. Sopivalla selkäreissulla se kiskaisee hyvänä päivänä kovan loppukirin.

 

5. lähtö: Toto4-2

A) 4-15-9 B) 12-11-8-2-6-5-10-13-14

Ideasuosikki. 4 EKIN HULI on kapasiteetiltaan tähän hyvä hevonen ja sen peliprosentit voivat jäädä yllättävänkin maltilliseksi, kun ruuna palaa radoille lyhyeltä paussilta. Voltin ykkösrata sopii lähtöpaikkana hevoselle hyvin ja ravatessaan sen tulisi olla korkealla. 15 HOVILAN OIVA voi tosin ravatessaan antaa muille tosi kovan haasteen, mutta se on todella epävarma. Viimeksi ori teki kovaa juoksua, kunnes jalat menivät solmuun ja hevonen kompuroi laukalle. Vauhtiensa puolesta se on tähän erittäin pystyvä. 9 ROSTE suorittaa aina tasaisenvarmasti ja kuuluu pelihevosiin. Viimeksikin se oli Mikkelissä hyvä toinen. Se ei kuitenkaan ole ollut uransa aikana innokkaimpia voittajia, joten ei tehtävä helppo ole. 12 JUSSIX olisi tähän ravilla tosi kova peli, mutta laukat tahtovat silläkin olla turhan herkässä. Taukokin on sen kohdalla pitkähkö.

 

6. lähtö: Toto4-3, Päivän Duo-1

A) 6 B) 1-8-9-10-3-11-12-4-7

Tyyli on vakuuttanut. 6 YOYO AVENGER nousee Toto4-suosituksessa varmaksi asti, sillä kahteen edellisstarttiin tamma on ottanut tosi vakuuttavat voitot. Viime voitossaan se ei joutunut juoksemaan matkalla kovaa, mutta tyyli millä voitto tuli oli todella miellyttävä ja samanlaisena hevosen pitäisi riittää tässä pitkälle. Sähäkkä avaaja myös saa lähdössä hyvän juoksun. Pienen kysymysmerkin sen ympärille kuitenkin tuo alla oleva poisjäänti. 1 ELENDIIL ei viimeksi ollut parhaimmillaan, mutta sitä aikaisemmissa puolestaan tosi hyvä. Hyvältä lähtöpaikalta hevonen saa juoksun ja parhaimmillaan se riittää tässä pitkälle. 8 INVIATO kärsii aika paljon lähtöpaikasta ja tuolta juoksun onnistuminen on tuurissaan. Kunnossa hevonen on, mutta voitonarvoisesti se tahtoo onnistua aika harvoin. 9 LITTLE MISSY kärkkyy takarivistä yllätystä. Väinö-Kalle Korhonen tarjonnee hevoselle nättiä reissua sisällä ja pyrkinee pitkällä loppusuoralla yllättämään muut.

 

7. lähtö: Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

A) 9 B) 4-12-10-1-3-6-7-11

9 TARAORI on luokkahevonen tähän ja tuskin enää kovin kauan kilpailee näissä sarjoissa. Kuopiossa se oli tätä selvästi kovemmassa tehtävässä hyvä viides ja kilpailee nyt vielä sopivammalla starttivälillä, joten ehkä hevonen on vielä parempi. 4 AATON YLLÄTYS on myös kova hevonen tähän, mutta samalla todella epävarma. Ravilla sen menestyminen tuntuisi lähes varmalta, mutta laukka ei tämän kanssa saa todellakaan yllättää. Toivottavasti tauolta intoa ei ole liikaa. 12 KARJALAN ILONA oli hieno tasoisessa tammadivisioonafinaalissa keulasta sitkeä kolmas. Tamma on kehittynyt viime kuukausina paljon ja nousee tässäkin korkealle takarivistä huolimatta. Ihan voittoon asti yltäminen vaatinee kuitenkin vähän myös tuuria. 10 SÄVEL-MERI ei vielä tällä kaudella ole säväyttänyt, mutta viime vuoden hyvät suoritukset eivät vielä ole unohtuneet.

 

8. lähtö:

A) 6-2 B) 4-5-3-1

6 MATTEUS KEVÄTÖN ja 2 ALPERTTO eivät kumpainenkaan olleet parhaimmillaan viimeksi Kuopiossa. Alisuorittamiset toki mietityttävät, mutta tähän lähtöön ne ovat molemmat kovia hevosia. Parhaan suoritustason löytyessä voittaja löytynee tästä kaksikosta. 4 LENNON RAPINA ja 5 MINSKAUS olisivat tässä kovia, jos jompikumpi onnistuu alussa sujahtamaan keulapaikalle. Eritoten ensin mainittua riivaa kuitenkin jatkuvasti laukat. 3 VILLIHEILI kärkkyy menestystä heti seuraavana, mutta pikkaisen lisää taistelutahtoa sen tulisi löytää riittääkseen tässä voittoon asti.

 

9. lähtö: Troikka

A) 1 B) 3-6-2-11-7-9-10

Keulaan ja kukat? 1 SALATIEL debytoi nyt Janita Antti-Roikon valmennuksesta. Hevonen on omalla tavallaan täysiarvoitus, mutta uskotaan taitavan valmentajan tuovan sen heti hyvänä starttiin. Nopeasti avaava tamma juoksenee tässä keulapaikalla ja voi vetää kisaa maaliin asti. 3 FROZEN HUNTER ja 6 SWAN QUEEN tulevat molemmat Maarit Ollikaisen tallista. Frozen Hunter oli hyvä neljäs puolitoistakuukautta sitten Oulussa. Samanlaisessa vireessä ollessaan se kamppailee kärkisijoista tässäkin. Swan Queen puolestaan otti tyylikkään voiton Kaustisella, kun joutui tekemään vielä kirissään töitä ulkoradoilla. Lähtöpaikka on hieman ulkona, mutta ei tehtävä mahdottomalta tunnu. 2 LORELLA LUCA on ihan lupaava varsa, eikä sitä sovi ravilla sivuuttaa.

 

10. lähtö:

A) 7 B) 5-3-4-9-2-1

7 EASY BAY teki Jokimaalla vähintäänkin asiallisen suorituksen oltuaan mukana hurjassa 08,5-avauksessa. Sitä aikaisemmissa starteissa suoritukset olivat oikeinkin hyviä ja samanlaisena se riittää tässäkin pitkälle. Teemu Keskitalo ei varmasti ota hevosta alussa kiinni, vaan valjakko lähtenee kaasuttelemaan heti ulkoakin eteenpäin. 5 LIGHTNING LUCA on tähän myös hyvä hevonen, mutta pikkaisen sen otteet ovat tahtoneet olla pehmeitä aina loppumatkasta. Ruuna avaa kovaa ja saa juoksun tässäkin, mutta viimekertaisten suoritusten perusteella selkätaktiikka ei yllättäisi. 3 ELECTRIC CHERRY on parhaimmillaan tähän kova hevonen, mutta ei senkään suoritusvire ole viime aikoina ehkä parhaimmillaan ollut. Lisäksi hevonen vaikuttaa ennemmin vahvalta kuin nopealta, joten juostava matkakin on oletettavasti miinus. 4 NEXT TO WHEELS omaa kykyjä parempaan mitä on viime starteissaan esittänyt.

 

Vihjesysteemit

Toto4 (pieni)

1. 5, 6, 7 (2, 3)

2. 4, 9, 15 (12, 11)

3. 6 Yoyo Avenger (1, 8)

4. 4, 9, 12 (10, 3)

27 riviä = 5,40e

 

Toto4 (suuri)

1. 5, 6, 7 (2, 3)

2. 2, 4, 8, 9, 11, 12, 15 (10, 6)

3. 6 Yoyo Avenger (1, 8)

4. 1, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 12 (11, 5)

168 riviä = 33,60e

 

Päivän Duo

1. 6 Yoyo Avenger

2. 9 Taraori

 

Troikka (7. lähtö)

1. 9 Taraori

2. 1, 3, 4, 12

3. 1, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12

32 yhdistelmää * 0,5e = 16e

 

Troikka (9. lähtö)

1. 1 Salatiel

2. 2, 3, 6

3. 2, 3, 6, 7, 11

12 yhdistelmää * 0,5e = 6e

 

Vihjeet: Veeti Suomalainen

Käsiohjelma
Yhteistyökumppanit

 

      

  

Aikataulu

PÄIVÄN RAVILÄHDÖT

klo 14:20  koelähtö tasoitusajo 2140 m Yhdistetty

klo 14:30   Poni 1 A tasoitusajo 1140 m p. 2.40.0 + 20 m/ 2,8 s.

klo  15:07   LÄHTÖ 1  LV tasoitusajo 2140 m p. 800 e. + 20m/ 1500 e. enintään 2300 e.

klo 15:27   LÄHTÖ 2  SH tasoitusajo 2140 m p.1.40.0 + 20m/ 1,5 s 4-5 vuotiaille, Nuorten sarja

klo 15:47    LÄHTÖ 3  LV tasoitusajo 2140 m p. 12 500 e. + 20 m/ 12 500 e. pt. 80m, Monte

klo 16:10    LÄHTÖ 4  LV tasoitusajo 2140 m p. 35 000 e, pt. 20 m.

klo 16:30    LÄHTÖ 5  KV tasoitusajo 2140 m p. 2500 e. + 20m/ 2000 e. enintään 8 500 e. Etusija Suomessa syntyneet.

klo 16:50   LÄHTÖ 6 LV ryhmäajo 2140 m enintään 8500e.

Kivikylän Komeetta

klo 17:10    LÄHTÖ 7 KV ryhmäajo 2140 m enintään 16 000 e. Etusija Suomessa syntyneet.

klo 17:30    LÄHTÖ 8  KV ryhmäajo 2140 m enintään 120 000 e. Etusija Suomessa syntyneet.

klo 17:45   LÄHTÖ 9 LV ryhmäajo 2140 m enintään 4800 e. Tammalähtö

klo 18:00   LÄHTÖ 10 LV ryhmäajo 1640 m p. enintään 17 000 e.

Ohjelmaa lapsille

Kepparilähtö 14.50

Kasvoaalausta Hevosmaailmassa

Ravintolatarjonta

Ravintola Linnunradan menu

 

Alkuruokapöytä

Kurkkua ja minttua  (M, G)

Paahdettua perunasalaattia, savumajoneesia (L, G)

 Tomaattia ja mozzarellaa (L, G)  

 Valkosipulileipää, tomaattilevitettä  (L)

Jäävettä, mehua

 

Lämminruoka

 

Tandoorimaustettua kanaa

Jogurttiraitaa (L, G)

Olutnakkeja, kotisinappia (L, G)

Yrteillä maustettuja lihapyöryköitä (M, G)

 

Jälkiruoka

 

Curroja, pieniä munkkeja

Kahvia/teetä

 

19 € / hlö

 

Ensimmäistä kertaa raveissa?

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi raviradallemme!

Joensuun Ravirata Oy toimii osana Suomen hevostaloutta hevosen ja raviurheilun sekä hevosten ja ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Me Joensuun raviradalla haluamme vaalia hevosen merkitystä yhteiskunnallemme ja raviurheilulla on tärkeä rooli muun muassa rakkaan kansallisaarteemme, suomenhevosen säilymisessä. Me teemme tätä rakkaudesta lajiin, mutta samalla muistaen yhteiskunnallisen vastuumme myös muuttuvassa maailmassa. Joensuun raviradalla on merkittävä rooli myös alueellisena toimijana, yhteistyökumppanina ja tapahtuma-areenana Pohjois-Karjalassa. Lisää meistä.

Raviradallamme pääosissa ovat hevoset, mutta ravitapahtumasta pääsee nauttimaan haluamallaan tavalla - radan varressa tunnelmaa ja kavioiden töminää aistien tai ravintolakatsomossa seisovan pöydän antimilla herkutellen. Lasten Hevosmaailma on avoinna aina ravien ajan, ja siellä viihtyvät perheen pienimmät keppihevosten ja maatilan töiden parissa. Mitä kysyttävää sinulla onkaan, henkilökuntamme auttaa mielellään. Etukäteen raviradan palveluihin ja puitteisiin pääset tutustumaan nettisivuillamme. Raviyleisön kattavan infopaketin löydät navigaatiosta kohdasta Palvelut.

Nähhään Linnunlahdella!

Kilpailijainfo

HYVÄ TIETÄÄ

Suosittelemme osallistumismaksun maksamista etukäteen. Se käy näppärästi millä vain laitteella verkkoon pääset osoitteessa www.osallistumismaksu.fi

Ohjeet kilpailijoille ja lisätiedot varikkoalueemme palveluista olemme koonneet sivuillemme tänne: Raviurheilu > Kilpailijainfo. Mitä kysyttävää sinulla ilmeneekin, ennen raveja toimiston väkemme tavoitat parhaiten puhelimitse (yhteystiedot löydät sivun alalaidasta) ja ravipäivänä henkilökuntamme on käytettävissäsi.

KATOSLISTAT

Varikon katoslistat julkaisemme viimeistään ravipäivänä ja sen löydät nettisivujemme uutisista tästä linkistä.

RATAOLOSUHTEET

Tarkemmat ratatiedot päivitämme ravien alla ja tietenkin viimeistään myös ravipäivän aamuna sekä sosiaalisen median kanaviimme että sivuillemme. Nämä lisätiedot löytyvät näppärästi aina nettisivujemme etusivulta tai tästäpä näin: Ajankohtaista > Rataolosuhteet.

 

Lämpimästi tervetuloa kilpailemaan Joensuun raviradalle!

Liitteet

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK